Suceveanul Caliniuc în celula căruia au fost găsite aproape patru grame de cannabis susține că drogurile nu îi aparțineau

Alexandru Caliniuc (26 de ani), din orașul Salcea, suspectat de uciderea unei tinere în Knokke – Heist (Belgia), riscă trei luni de închisoare pentru posesie de droguri, după ce în celula sa din închisoarea din Bruges au fost găsite aproape patru grame de cannabis.

La data de 26 februarie 2020, gardienii au găsit 3,39 grame de cannabis în timpul unui control făcut în celula lui Alexandru Caliniuc. Două zile mai târziu, în timpul unui interogatoriu, Caliniuc ar fi mărturisit că drogurile îi aparțin și că le-a găsit în curtea închisorii. Ulterior, el a negat că drogurile erau ale sale.

„Clientul meu a scris acea mărturisire în engleză, însă el nu cunoaște limba respectivă. Textul i-a fost dictat complet. El nu a înțeles. Prin urmare, această declarație trebuie interzisă la proces”, a declarat Pieter Filipowicz, avocatul lui Alexandru Caliniuc.

Tânărul din Salcea respinge acuzațiile de posesie de droguri care i-au fost aduse.

„Aceste droguri provin cel mai probabil de la colegul său de celulă. Clientul meu nu are deloc probleme cu drogurile și nu a intrat niciodată în contact cu acestea, nici măcar înainte de încarcerare. Prin urmare, cerem achitarea lui”, a mai arătat avocatul Filipowicz.

În vara anului 2017, suceveanul a fost extrădat în Belgia, unde este acuzat că ar fi violat și omorât o tânără. Pentru faptele sale, Alexandru Caliniuc a fost trimis în judecată, la data de 31 august 2020, fiind acuzat de crimă și viol prin tortură. Dacă va fi găsit vinovat pentru omor, tânărul își va petrece restul zilelor după gratii, însă dacă va scăpa de acuzația de crimă, el se va alege cu 30 de ani de detenție pentru viol prin tortură. Procesul va începe la mijlocul acestei luni.

Alexandru Calinicu este acuzat că ar fi omorât-o pe Sofie Muylle. Suceveanul continuă să nege că ar fi ucis-o pe belgiancă. Corpul tinerei a fost descoperit la data de 22 ianuarie 2017, în jurul orei 12.20, pe o terasă de pe o plajă din Knokke. Medicii au arătat că Sofie Muylle a fost ucisă noaptea precedentă.

La data de 26 iunie 2017, Alexandru Caliniuc a fost arestat de polițiștii suceveni în baza unui mandat european de arestare. Polițiștii belgieni au putut demonstra faptul că suceveanul s-a aflat ore în șir în preajma cadavrului Sofiei Muylle, Caliniuc fiind îmbrăcat într-o geacă albastră.

ADN-ul acestuia a fost găsit pe trupul victimei, dar suceveanul continuă să nege că ar fi ucis-o pe femeie. Dintr-un raport al experților judecătorești reiese că Alexandru Caliniuc ar putea scăpa de acuzația de crimă. La data de 5 decembrie 2018, acesta a participat la reconstituire, explicând pas cu pas ce a făcut în noaptea de 21 spre 22 ianuarie 2017.

Sursa foto: Simon Mouton

Adauga comentariu