Suceveanul care a fost înger și demon pentru un vecin a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare

Curtea de Apel Suceava a respins apelul inculpatului Ilie Bujdei împotriva sentinței penale pronunțate de Judecătoria Rădăuți, prin care bărbatul a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie calificată”. 

Decizia este definitivă.


Vă amintim că, la data de 21 februarie 2022, pe la ora 18.00, un bărbat din localitatea Gălănești a sunat la 112 pentru a anunțat faptul că a fost bătut de către un vecin. 

Se pare că, în acea zi, pe la ora 17.30, apelantul G.B. s-a întâlnit cu Ilie Bujdei în fața casei celui dintâi. G.B. ieșise din curtea locuinței sale pentru a da de mâncare unui câine ce aparține unui vecin plecat în străinătate. Când s-a întors la domiciliul său, G.B. era așteptat de către Ilie Bujdei, care fără vreun motiv i-a aplicat apelantului un pumn în zona feței. Pe urmă, cei doi s-au încăierat, iar victimei i-a căzut portofelul. 

La un moment dat, la fața locului a ajuns un martor. Atunci, agresorul i-a spus martorului că victimei i s-a făcut rău și îl duce în casă. În aceste circumstanțe, Ilie Bujdei l-a luat pe G.B. de sub braț și l-a condus în imobil.

Conform victimei, după ce agresorul l-a dus în casă, cel din urmă i-a furat din casă suma de 200 de lei fără a recurge la acte de violență sau amenințări. De asemenea, Ilie Bujdei i-ar fi luat și portofelul victimei, în care se afla suma de circa 60 de lei.

Oamenii legii l-au identificat pe agresor pe raza localității de domiciliu și au găsit asupra acestuia cardul de sănătate al victimei și o sumă de bani.

La fața locului a fost solicitat un echipaj medical care i-a acordat victimei îngrijiri medicale. G.B. a fost diagnosticat cu „traumatism cranio facial”.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „lovirea sau alte violențe” și „furt calificat”.

Ilie Bujdei a fost reținut pentru 24 de ore, fiind depus în arestul IPJ Suceava. 

Adauga comentariu