Suceveanul, care a turnat circa 15 litri de ulei ars în fântâna unei vecine, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare

Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondat, apelul inculpatului Ioan Popescu împotriva sentinței penale pronunțată de Judecătoria Rădăuți prin care bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „infectarea apei”.

Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatru trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Primăriei Suceava, fie în cadrul Primăriei Ipotești.

Decizia este definitivă.


La data de 25 iulie 2017, Ioan Popescu a turnat circa 15 litri de ulei ars în fântâna unei vecine din satul Nicani, comuna Zamostea. Fântâna în cauză se afla între imobilul inculpatului și imobilul vecinei sale. Între cele două familii exista o tensiune încă din anul 2014, când acestea au început să se certe pe seama limitelor celor două terenuri și pe seama fântânii. Discuțiile au fost „aprinse” de către femeile din celor două familii. La un moment dat, Ioan Popescu săturându-se de aceleași scandaluri a luat inițiativă. Acesta s-a dus într-o anexă de-a gospodăriei sale, a luat o găleată în care avea circa 15 litri ulei ars și a turnat conținutul în fântâna cu pricina. Prin acțiunea sa, individul putea infecta oamenii și animalele care beau apă din fântâna respectivă.

Adauga comentariu