Suceveanul judecat în Belgia pentru o crimă oribilă a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare după ce gardienii i-au găsit în celulă peste trei grame de cannabis

Alexandru Caliniuc (26 de ani), din orașul Salcea, care este acuzat de asasinarea Sofiei Muylle pe o plajă din Knokke – Heist (Belgia), a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru deținere de droguri într-o închisoare din Bruges.

La data de 26 februarie 2020, gardienii au găsit 3,39 grame de cannabis în celula lui Alexandru Caliniuc. Acesta a declarat că drogurile îi aparțin, dar el a revenit asupra declarațiilor în timpul procesului. Potrivit avocatului său, declarația sa anterioară ar trebui să fie interzisă din dosar, deoarece a fost întocmită în limba engleză și Caliniuc abia vorbește limba respectivă.

„Textul i-a fost dictat complet. Colegul său de celulă român, care în mod normal traduce pentru el, nu era acolo. Aceste droguri aparțineau colegului său de celulă. Clientul meu nu a avut niciodată o problemă cu drogurile”, a declarat avocatul Pieter Filipowicz.

Potrivit procurorului, Caliniuc vorbește engleza și franceza. Prin urmare, judecătorul nu a crezut povestea românului. Tânărul așteaptă procesul său privind acuzațiile de viol, tortură și asasinare Sofie Muylle, în vârstă de 27 de ani, din Roeselare. Corpul ei a fost găsit pe 22 ianuarie 2017 sub o terasă de lemn de pe plaja din Knokke - Heist.

Procesul lui Alexandru Calinic începe astăzi.

Adauga comentariu