Suceveanul mort în Germania, unde se afla la cules de sparanghel, era infectat cu coronavirus

Suceveanul mort în Germania, unde se afla la cules de sparanghel, era infectat cu coronavirus. Conform jurnaliștilor de la Der Spiegel, Nicolae Bahan (57 de ani), din orașul Solca, ar fi decedat în urma infectării cu Covid – 19.

Potrivit informațiilor celor de la Der Spiegel, muncitorul sezonier originar din județul Suceava a murit în urma unei infecții cu coronavirus. Decesul a avut loc în orașul Bad Krozingen din statul Baden – Württemberg, la sud – vest de Freiburg. Bărbatul de 57 de ani a fost găsit mort, la data de 11 aprilie 2020, în locul în care era cazat. El a fost testat pentru Covid – 19, rezultatul fiind pozitiv. Autoritățile din Stuttgart au confirmat acest caz.

Se pare că suceveanul ar fi fost infectat cu coronavirus pe teritoriul Germaniei. Înainte de a muri, acesta a acuzat tuse și îi curgea nasul. După moartea sa, departamentul de sănătate al districtului Breisgau – Hochschwarzwald a luat măsuri pentru a preveni o izbucnire a unei epidemii printre muncitorii sezonieri.

Colegii de muncă ai bărbatului au fost testați pentru a se stabili dacă au fost sau nu infectați. Suceveanul mort este unul dintre sutele de muncitori care au ajuns în ultima lună în statul Baden – Württemberg din Germania. Cererea de lucrători sezonieri este mare în domeniul agricol, mai ales că recolta de sparanghel este acum în plină desfășurare în Germania.

La începutul acestei luni, guvernul german a decis ca, până la sfârșitul lunii mai, să aducă 40.000 de muncitori sezonieri din estul Europei, în ciuda pandemiei de coronavirus.

În perioada 9 – 14 aprilie 2020, aproximativ 3.000 de muncitori sezonieri români au ajuns în regiunea Baden – Baden din Germania. Conform jurnaliștilor de la Der Spiegel, suceveanul răpus de coronavirus se afla în Germania de pe data de 20 martie a acestui an.

Sursă material: Der Spiegel

Adauga comentariu