Sucevenii de pe strada Lazăr Vicol își bat joc de autorități punându-le pe drumuri degeaba. Polițiștii au fost chemați să spargă „petrecerea” aniversară a unei fetițe de 11 ani

Sucevenii din cartierul George Enescu duc lipsa restricțiilor COVID de anul trecut și se plâng aproape zilnic autorităților locale cu privire la orice zgomot ce se aude în fața blocului, respectiv în locul de joacă din zona Lazăr Vicol. De câteva luni de zile, localnicii, supărați de ridicarea restricțiilor ce le permiteau doar persoanelor cu motive întemeiate să iasă din casă, fac orice pentru a readuce liniștea mormântală în fața blocului.

În ultimele luni, indiferent că era dimineață, după-amiaza sau seara, localnicii de pe strada Lazăr Vicol nr. 5 și 7 au făcut tot posibilul pentru a goni copiii și persoanele care se aciuează în zonă fără a face scandal și gălăgie. Cele mai multe dintre persoanele aciute în zona respectivului parc sunt părinții copiilor, părinți care după ce termină programul de muncă își petrec ceva timp în zona parcului urmărindu-și copiii cum se joacă. 

Când spunem „localnici” ne referim la persoane +45 de ani, oameni în toată firea care ar trebui să aibă câțiva neuroni funcționali și ar trebui să fie conștienți că sunt un model pentru copii și tineri.

Câteva exemple de „localnici” + acțiunile lor din ultimele luni:

  • un individ, pescar de meserie, care se crede pe moșia părinților sau a socrilor și când nu se ceartă pentru locurile de parcare (are două autoturisme) sună la Poliție pentru a sesiza infracțiunile pe care le comit copiii jucându-se în parcul din fața blocului său. Pentru a băga spaima în copii, uneori pescarul comunist aruncă de pe geam (stă aproape de ultimul etaj al unui bloc turn) petarde și abia pe urmă sună la Poliție. Același individ, când simte că riscă să-și ia amendă pentru că sună abuziv la Poliție, încearcă să sperie copiii scoțând capul pe geam și începând să înjure cu poftă de Dumnezei, morți și cele sfinte... acțiune care bineînțeles mai tare agită spiritele, făcându-i pe copii să plângă și pe adulți să îi reproșeze bărbatului că este lipsit complet de inteligență; 
  • o femeie evlavioasă, trecută de prima tinerețe, care nu are curaj să se ia la harță cu copiii și/sau părinții acestora, îi vânează pe cei mici de pe geam. Din când în când femeia, probabil după ce-și face cruce cu limba, începe să arunce cu pungi umplute cu apă după copii;
  • o altă femeie, ceva mai tânără decât evlavioasa sus-menționată, dar care probabil a ajuns la menopauză înaintea evlavioasei, își face de cap telefonând Poliția aproape de fiecare dată când soțul nu este acasă. Bineînțeles, aceasta nu semnalează autorităților lipsa de compasiune, ci faptul că este deranjată de copii. Culmea este că a devenit mult mai sensibilă la gălăgie după ce nepotul ei care plângea, urla și făcea mizerie în fața blocului de dimineața până seara nu o mai vizitează;
  • un bărbat ieșit la pensie de ceva timp, cu atitudine de Mărgelatu, mai sună și el din când în când la Poliție pentru a se plânge că este gălăgie în fața blocului. Supărarea acestuia este justificată. Când respectivul individ este acasă înseamnă că soția acestuia l-a iertat că umblă după fustele altor doamne și uită să mai dea pe acasă cu lunile;
  • mai sunt și alții...

Ultimul apel al localnicilor, care sună abuziv la Poliție fără a avea vreo urgență, a fost la data de 7 septembrie 2021. Atunci, în locul de joacă vizat a fost sărbătorită ziua de naștere a unei copile ce a împlinit 11 ani. La ziua acesteia au participat încă vreo 10 copii aproape de-o seamă cu ea și părinții acestora. Înainte de a se cânta „La mulți ani!” și înainte de a ajunge pizza, localnicii au anunțat Poliția cu privire la faptul că în locul de joacă de pe strada Lazăr Vicol se pregătește o petrecere de pomină. La un moment dat, un echipaj de poliție a ajuns la fața locului, aproape odată cu livratorul care a adus pizzele pentru petrecăreții „interlopi, scandalagii și bătăuși” care nu au nici buletin. :)) 

Polițiștilor ajunși la fața locului au rămas mască când au văzut că marea petrecere anunțată este de fapt aniversarea unui copil. Probabil pentru a nu îi speria DIN NOU pe copii, oamenii legii au stat o vreme în zonă, au urmărit ce se întâmpla și pe urmă au plecat. 

Menționăm faptul că acești localnici sensibili știu numărul Poliției doar în momentele în care în fața blocului sunt vecinii lor, care nu fac gălăgie, scandal și mizerie. Când se fură câte ceva din zonă, când vin necunoscuți care se bat, fac scandal și vandalizează parcul, localnicii sensibili uită numărul Poliției și dezbat subiectele în fața blocului în ziua următoare.

O armată de polițiști și jandarmi pusă pe drumuri degeaba de către un localnic sensibil

Era să uităm ... În urmă cu vreo două luni, unul dintre localnicii sensibili a pus pe drumuri o armată de polițiști naționali, jandarmi și polițiști locali după ce a anunțat că are loc un scandal de proporții în zona parcului de pe Lazăr Vicol. (O dubă de jandarmerie era în apropiere pregătită pentru a interveni în cazul în care se aprindeau spiritele) Polițiștilor nu le venea să creadă că există persoane care au sunat și au anunțat ditamai scandalul când de fapt în zonă erau câțiva copii, părinții acestora și o mână de vecini din zonă. 

După ce autoritățile și-au făcut intrarea folosind semnalele luminoase și cele acustice, într-adevăr era gălăgie. Copiii au început să plângă și să strige speriați că a venit Poliția. Pe urmă, după ce copiii au fost calmați, polițiștii s-au convins că nu era vorba despre niciun scandal și au dat să plece. Un singur polițist cu chef de polemici și-a umflat „penele” în fața copiilor și părinților acestora. Acesta este un fost sectorist care în prezent își permite să se încordeze doar în fața copiilor și a persoanelor îmbrăcate, fără antecedente penale și care nu inspiră teamă și frică în societate. În urma acestei intervenții, cel mai probabil apelantul a scăpat nesancționat pentru că a pus armata de polițiști și jandarmi pe drumuri aiurea.

Persoanele reclamate de localnicii sensibili periodic se înarmează cu saci menajeri, de la copiii până la adulți, și fac curățenie în locul de joacă și în jurul acestuia. Unii dintre reclamați sunt cei care au legat sârme printre copaci pentru a-și anina chiloții la aer.

Adauga comentariu