Sucevenii nu se „înghesuie” la autorecenzare. Doar 30% din persoanele din județ s-au autorecenzat

Până luni, 9 mai 2022, în județul Suceava s-au autorecenzat 184.279 persoane, respectiv 29.9% din populația rezidentă estimată la 1 decembrie 2021, de 616.434 persoane.

Din numărul de persoane autorecenzate la data de 09.05.2022, 61% sunt din mediul rural iar 39% din mediul urban. În ce privește modalitatea de autorecenzare, 26% din populația județului s-a autorecenzat pe cont propriu iar 74% au apelat la centrele de autorecenzare asistată.

După o perioadă de stagnare a autorecenzării, începând cu zilele de după sărbătorile pascale, site-ul www.recensamantromania.ro a cunoscut un asalt, prin înregistrarea în aplicație a populației care s-a autorecenzat on line, atât pe cont propriu cât și prin intermediul recenzorilor de autorecenzare asistată.

„Facem mențiunea că aplicația funcționează non-stop, cu pauze pentru mentenanță, și că persoanele care nu  s-au autorecenzat încă o pot face până la data de 15 mai a.c. orele 24.00, atât pentru a primi o zi liberă, acolo unde este cazul, dar și pentru a evita vizita unui recenzor în etapa a 3-a a Recensământului Populației și Locuințelor 2021, în perioada 16 mai – 17 iulie a.c.

Autorecenzarea este disponibilă populației, în perioada 14 martie – 15 mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.).

Persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode. Dovada autorecenzării online se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării. (art.49 din OUG nr.19/2020).

Autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie, fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor”, a transmis Prefectura Suceava.

Adauga comentariu