Sucevenii pot participa la aprinderea luminilor din bradul de Crăciun de pe esplanada Casei de Cultură fără certificat verde COVID

Luminile din bradul de Crăciun montat pe esplanada din centrul Sucevei vor fi aprinse sâmbătă, 27 noiembrie, la ora 18.00, iar cei care doresc să participe la eveniment nu au nevoie de certificatul verde COVID. În schimb, la Târgul de Crăciun, care se deschide cu o zi înainte, la ora 12.00, accesul va fi permis doar pe baza certificatului verde.

„Este o situație atipică anul acesta, dată fiind pandemia. Am discutat la Direcția de Sănătate Publică și Prefectură, și condiția era ca Târgul de Crăciun să fie accesibil persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care pot prezenta certificate verzi. De aceea, pentru că nu trebuie să facem diferențe între persoanele vaccinate și cele nevaccinate, cu toate că eu sunt un vaccinist convins și consider că vaccinurile au salvat omenirea de-a lungul timpului și e foarte bine să ne vaccinăm, însă, bineînțeles este opțional, am luat decizia ca tot ceea ce înseamnă zonă centrală, brad, cupolă luminoasă și ornamente să nu fie prinse în perimetrul Târgului de Crăciun. Asta, pentru ca toți cei care doresc să meargă acolo, indiferent că-s copii, părinți ori bunici să o facă fără nici o problemă”, a spus Lucian Harșovschi, viceprimarul Sucevei, pentru Radio Top.

sursa material: www.radiotop.ro

Adauga comentariu