Sucevenii pot profita de zgârcenia celor de la USV și își pot achiziționa apartamente în blocurile ridicate în spate la OMV în care universitatea voia să amenajeze un nou cămin pentru studenți

În ultima perioadă, între Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) și SC CONBUCOVINA SA au existat negocieri cu privire la achiziționare a două blocuri ridicate în spatele benzinării OMV din municipiul Suceava, care urmau să fie transformate în cămine pentru studenți.

Conform informațiilor noastre, reprezentanții USV s-au zgârcit la preț și au oferit o sumă mult sub prețul pieței. Oferta, care a ajuns prin intermediari la Conbucovina, nu a fost deloc pe placul constructorului, astfel că negocierile au fost sistate.

În atare condiții, sucevenii care sunt în căutarea unei locuințe își pot găsi un apartament chiar în buricul târgului la un preț accesibil. Din informațiile pe care le deținem, apartamentele sunt deocamdată la roșu, însă cel mai probabil vor fi finisate în perioada următoare.

Vă redăm în cele ce urmează comunicatul celor de la USV privind negocierile pentru un nou cămin de studenți:

„Un obstacol important în dezvoltarea Universității <<Ștefan cel Mare>> din Suceava (USV) îl reprezintă numărul insuficient de locuri de cazare pentru toți studenții care ar avea nevoie. Totodată, infrastructura didactică și de cercetare modernă, precum și calitatea educației atrag anual câteva mii de studenți la programele de studiu oferite de USV. Pentru a onora cererile de cazare într-o proporție cât mai mare, USV se vede nevoită să apeleze, în fiecare an universitar, la protocoale de cazare cu unități de învățământ din mediul preuniversitar și să închirieze locuri de cazare din mediul privat.

Ca urmare a acestui fapt, USV a efectuat o cercetare de piață și a identificat un imobil aflat în proprietatea SC CONBUCOVINA SA, situat la o distanță mică de actualul campus. Corpul de clădire menționat ar fi putut fi transformat, prin recompartimentare, într-un cămin studențesc, rezolvând, în mare parte, problemele de cazare ale studenților.

În baza mandatului acordat de Consiliul de Administrație, o comisie formată din reprezentanții USV a demarat negocierile cu investitorul imobiliar.

Negocierile, care au avut loc pe parcursul lunii decembrie, nu au condus la un acord între părți. Suma minimă solicitată de SC CONBUCOVINA SA a fost mai mare decât suma maximă aprobată de Ministerul Educației pentru această achiziție. De asemenea, cele două părți nu au ajuns la un consens privind detaliile tehnice de predare – primire a imobilului. Drept urmare, negocierile între USV și SC CONBUCOVINA SA s-au încheiat fără ca imobilul în cauză să poată fi achiziționat”.

Sursa foto: www.radiotop.ro

Adauga comentariu