Sucevenii și-au umflat mușchii în fața partenerelor de viață

La data de 26 martie 2021, la ora 20.22, Secția de Poliție Rurală 13 Bălcăuți a fost anunțată prin 112 de către Maria D. (35 de ani), din comuna Șerbăuți, despre faptul că soțul său, Ion D., face scandal la domiciliu.

În seara zilei de 26 martie a.c., în jurul orei 20.00, Ion D. (44 de ani), din comuna Șerbăuți, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a provocat scandal la domiciliu, împrejurare în care a lovit-o pe soția sa, însă fără a-i provoca leziuni vizibile.

Femeia a refuzat transportarea la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent pentru viața și integritatea fizică a victimei, motiv pentru care au emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de cinci zile.

În baza ordinului de protecție provizoriu, lui IonD. i s-a pus în vedere să respecte următoarele măsuri de protecție: să păstreze o distanță minimă de 200 de metri fața de soția sa; să păstreze distanța minimă de 200 de metri față de locuința temporară a victimei; să nu ia legătura direct sau prin telefon cu soția sa.

De asemenea, acestuia i s-a adus la cunoștință că nerespectarea/încălcarea oricăreia din măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu constituie infracțiune.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”.

La data de 27 martie 2021, la ora 20.26, polițiștii din Frasin au fost anunțați prin 112 de către Petruța Ș. (25 de ani), din comuna comuna Ostra, cu privire la faptul că a fost agresată de concubinul Alexandru F. (25 de ani). Din verificările făcute de agenți a rezultat că apelanta locuiește împreună cu concubinul său și cei doi copii minori, de opt, respectiv trei ani.

În seara zilei de 27 martie a.c., în jurul orei 20.00, Alexandru F. a venit de la muncă sub influența băuturilor alcoolice, a provocat scandal la domiciliu și a lovit-o pe concubina sa.

Petruța Ș. nu prezenta urme vizibile de violență și nu solicită intervenția unui echipaj de ambulanță la fața locului, fiind îndrumată spre serviciul de medicină legală pentru obținerea certificatului medico-legal.

Având în vedere cele sesizate a fost întocmit formularul de evaluare a riscului iminent asupra vieții și integrități victimei, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent, constatare rezultată în urma verificărilor efectuate și a solicitării persoanei vătămate.

În urma celor constatate a fost emis un ordin de protecție provizoriu în care s-a dispus ca pe o perioadă de cinci zile agresorul să respecte următoarele măsuri de protecție: să părăsească temporar locuința și să păstreze o distanță minimă de 100 de metri față de victima agresiunii.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”.

Tot la data de 27 martie 2021, la ora 19.15, polițiștii Rădăuți au fost anunțați de către Veronica I. (31 de ani), din municipiul Rădăuți, despre faptul că, în jurul orei 16.00, soțul său Aurel I. (41 de ani), a agresat-o fizic.

În urma verificărilor făcute de oamenii legii s-a stabilit că la data de 27 martie a.c., Aurel I., întorcându-se de la serviciu la locuința din municipiul Rădăuți, unde locuiește cu chirie, fiind în stare de ebrietate, a provocat scandal, apoi a agresat-o fizic pe soția sa.

Victima nu s-a prezentat la Spitalul Municipal Rădăuți, pentru acordarea de îngrijiri medicale, întrucât nu a necesitat acest lucru.

În urma completării formularului de evaluare a riscului, a rezultat că în cauză există un risc iminent, Veronica I. declarând faptul că se află într-o stare de temere și solicitând emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

În acest caz polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu față de Aurel I. pe o perioadă de cinci zile. El s-a ales și cu un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „violență în familie”.

Adauga comentariu