Sucevenii și-au umflat mușchii și și-au luat nevestele la bătaie. Trei ordine de protecție emise într-o singură zi

Instrumentul legislativ dă posibilitatea intervenției directe a polițistului pentru garantarea siguranței și drepturilor victimei.

Și în cursul zilei de ieri polițiștii au adus liniștea în trei familii, emițând ordine provizorii de protecție împotriva unor persoane care nu au înțeles să asigure un climat familial civilizat și optim dezvoltării copiilor.

În jurul orei 19.40, pe fondul unor discuții mai vechi în familie și a consumului de băuturi alcoolice, între Marian Popa (38 de ani), din comuna Drăgoiești și soția sa de 35 de ani, din aceeași localitate, s-a iscat un scandal, moment în care primul a amenințat-o pe soția lui, provocându-i o stare de temere pentru viața sa, fără ca femeia să fie lovită.

Femeia a mai declarat faptul că în seara zilei de 24 ianuarie 2020, în urma unor certuri avute cu soțul, acesta a bătut-o.

A fost întocmit formularul de evaluare a riscului și s-a impus emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Deoarece bărbatul era agresiv, continuând să adreseze amenințări cu acte de violență, a fost solicitat un echipaj al ambulanței care l-a transportat la Spitalul de Psihiatrie Burdujeni unde a rămas internat.  

Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „violența în familie” și „amenințarea”.

Tot la data de 25 ianuarie 2020, pe la ora 22.30, o femeie de 32 de ani, din mun. Suceava, a avut o ceartă cu soțul ei, Ionuț Hrușcă (36 de ani), care era sub influența băuturilor alcoolice, acesta fiind agresiv atât verbal cât și fizic. Bărbatul a lovit-o cu palma peste față în prezența copiilor minori în vârstă de 10 și 4 ani.

Femeia s-a deplasat la sediul Secției de Poliție Burdujeni, unde a depus plângere penală împotriva soțului ei pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie” și a solicitat emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva lui.

În urma rezultatului formularului de evaluare a riscului s-a stabilit că în cauză există risc iminent și se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Lui Ionuț Hrușcă i-au fost aduse la cunoștință obligațiile prevăzute de ordinul de protecție, fiind evacuat.                  

Acesta s-a ales cu un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „violenţa în familie”.

O femeie a fost evacuată din casa ei după ce și-a amenințat soțul că îi dă foc la mașină

În aceeași zi, în jurul orei 16.00, în timp ce Mihai B. (31 de ani), din municipiul Rădăuți, se afla acasă cu soția sa, Suzana Baciu (33 de ani), pe fondul unui conflict spontan, a fost amenințat de femeie că îi dă foc la mașină.

În urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, polițiștii au constatat că există un risc iminent, motiv pentru care au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de femeia de 33 de ani, începând cu data de 25 ianuarie 2020, ora 20.00,  pe o perioadă de cinci zile.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „amenințare”.

Adauga comentariu