SYNTTERGY - noua stea a capuselor infipte in sistemul medical romanesc. Actionarii SYNTTERGY Cluj au dus acasa in ultimul deceniu 24 de milioane de euro PROFIT. Anul asta, au ras TOT pe licitatii publice si atribuiri directe

Vremea cand Deltamed rupea tot pe licitatiile cu statul nu a apus, dar in piata de profil au aparut noi competitori. Culmea, tot din Cluj. 

Unul dintre acestia este o companie foarte discreta, Synttergy Consult, care s-a infipt pas cu pas tot mai tare in sistemul medical romanesc pe piata de reactivi (si nu numai), explodand pur si simplu in ultimii 5 ani.

Synttergy Consult este o companie specializata in importul, distributia si service-ul de aparatura medicala pentru o arie larga de specialitati medicale. Clientii  sunt clinicile si spitalele din retelele publice si private de sanatate din Romania. Synttergy Consult a distribuit si instalat pentru clientii sai sute de echipamente medicale, de la analizoare de markeri cardiaci, imunologie, biochimie sau gaze si electroliti din sange pentru serviciile de urgenta si laboratoare, pana la instrumente automate de dezinfectie pentru clinici si spitale sau echipamente de resuscitare pentru serviciile de urgenta.

Firma este detinuta de familia Dan, care are controlul total al firmei: Alina Dan, 53 de ani, craioveanca, 

si sotul, bucuresteanul Ion Dan, 55 de ani.

20 la suta din firma are clujeanul Victor Duhanes.

Cei 3 au dus acasa in ultimii 10 ani profituri COLOSALE: circa 24 de milioane de euro, sume cumulate. Toate provenind dintr-un SRL aparent modest, dar foarte special, bine pironit in sistemul medical romanesc.

Profitabilitatea SYNTTERGY e remarcabila. Nu multe firme se pot lauda cu asemenea profituri.

 

 

Pandemia a facut ca afacerile SYNTTERGY sa fie si mai prospere, chiar decat erau. Ziar de Cluj a efectuat o ampla cercetare pe sistemul SICAP si am ramas masca: numai din licitatiile publice, Ion Dan, Alina Dan si Victor Duhanes au facut in 2021 o treime din cifra de afaceri a anului trecut:

 

Credeti ca sunt singurii bani? Nici vorba, SYNTTERGY a mai "impuscat" cateva milioane de lei si din achizitiile DIRECTE, fara licitatie, pe care spitalele romanesti le-au facut. Noi am calculat ca au fost peste 1300 de achizitii directe in ultimul an calendaristic facute special pentru Synntergy. Sa ne iertati, nu am mai stat sa le calculam, sa le fisam si sa vi le expunem, fiindca am fi incaruntit.

 

 

Adauga comentariu