Tâlharii, care erau la un pas de a omorî un bătrân de la care au furat 700 de lei și 10 pachete de țigări, au fost trimiși în judecată. Invidizii i-au ucis victimei un câine

Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului i-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe cei patru inculpați care au omorât un câine și erau la un pas de a omorî și un bătrân pentru a fura 700 de lei și 10 pachete de țigări.

Daniel Bilan (18 ani), Gheorghe Andrei (18 ani), Ion C. (17 ani) și Marian C. (16 ani), toți din comuna Ciprian Porumbescu au fost trimiși în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”. Unul dintre ei a fost trimis în judecată și pentru săvârșirea unei infracțiuni de „uciderea animalelor”.

Scene de coșmar pentru un bătrân ce a căzut pradă unor tineri care se credeau în filme

La data de 4 noiembrie 2019, în jurul orelor 23.15, cei patru tineri, având fețele acoperite, au intrat în curtea locuinței lui Gheorghiță J., în vârstă de 68 de ani, din comuna Drăgoiești, despre care știau că locuiește singur.

Tinerii au ales să tâlhărească într-o comună vecină cu locul lor de domiciliu.

În momentul în care inculpații au intrat în curtea bărbatului, cel din urmă se afla în imobil. Trezit fiind de cei doi câini care lătrau în curte, bătrânul s-a ridicat din pat, a aprins becul ce iluminează curtea și a ieșit din casă pentru a vedea ce se întâmplă. Curtea era iluminată într-o anumită măsură și de către iluminatul stradal.

Când bătrânul a deschis ușa și a trecut de prag a fost prins de gât de unul dintre inculpați, care l-a târât până în mijlocul curții și l-a trântit pe spate. Respectivul inculpat l-a întrebat pe proprietarul gospodăriei unde sunt banii, spunându-i să nu răcnească pentru că va scoate cuțitul și îl omoară. După ce tânărul și-a prezentat „oferta” l-a lovit pe bătrân de vreo 10 ori cu picioarele în cap.

Conform declarației victimei, bătrânul a început să strige după ajutor, iar atunci respectivul inculpat a strigat să vină și ceilalți trei inculpați. Atunci bătrânul a fost trântit la pământ din nou de către un alt inculpat și pe urmă toți ceilalți trei inculpați au lovit victima cu picioarele peste corp.

Pe urmă primul inculpat a intrat în casă pentru a căuta bunuri și sume de bani, fiind însoțit ulterior de către alți doi inculpați. Aceștia au stat în casă vreo cinci minute.

În aceste cinci minute, bătrânul a fost imobilizat la pământ de către al patrulea inculpat. În momentul în care bătrânul a încercat să scape a fost trântit din nou la pământ și lovit cu picioarele în zona corpului. Al patrulea inculpat îl strângea de gât pe bătrân pentru a nu mai putea să strige după ajutor.

Deoarece cei doi câini lătrau, unul dintre indivizii intrați în casă a ieșit, a luat un par de pe prelata așezată pe scuterul din curte și a lovit unul dintre câini, omorându-l. Pe urmă tânărul a pus parul înapoi pe prelată.

Primul inculpat a găsit și a furat dintr-un dulap din camera de dormit a locuinței suma de 704 lei, echivalentul pensiei pe care persoana vătămată o ridicase chiar în aceeași zi. Inculpatul a găsit și 10 pachete de țigări. Pe urmă unul dintre indivizi i-a alertat pe ceilalți și astfel au părăsit curtea bătrânului.

Doi vecini de-ai bătrânului au auzit strigătele de ajutor și s-au deplasat la domiciliul victimei, ulterior sunând la 112.

Gheorghiță J. a fost transportat la Spitalul din Gura Humorului de unde a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, unde a rămas internat. În urma examinării medico-legale s-a stabilit că acesta „prezintă multiple echimoze, excoriații, fractură extremtatea proximală humerus drept și fracturi costale drepte multiple cu hemopneumotorax și emfizem subcutanat, ce s-au putut produce prin loviri cu corpuri contondente. Leziunile pot necesita 50-60 (cincizeci-şaizeci) zile de îngrijiri medicale. Din punct de vedere medico-legal, leziunile toracice cu hemopneumotorax şi fracturi costale au fost de natură a pune în primejdie viaţa susnumitului”.

Până la data de 26 noiembrie 2019, Gheorghiță J. a fost internat la Spitalul Județean Suceava, suferind în această perioadă mai multe intervenții chirurgicale.

„Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Gura Humorului.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a spus prim-procurorul Bucșa Andrei Sebastian.

Cei patru indivizi au fost reținuți pentru 24 de ore, iar pe urmă au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Adauga comentariu