Tâlharii din Gura Humorului, care au lovit cu o bordură în cap un adolescent căruia i-au furat telefon, au ajuns după gratii

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpații Aron Feștei (19 ani) și Gabriel Capră (19 ani), ambii din orașul Gura Humorului, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi lovire sau alte violenţe.

Anchetatorii au stabilit că, în cursul nopţii de 30 noiembrie spre 1 decembrie 2019, în jurul orei 23.45, în timp ce se deplasa prin zona centrală a oraşului Gura Humorului,  un grup de mai multi tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani au fost acostaţi de cei doi inculpaţi, trei dintre adolescenți fiind loviţi cu palmele şi cu pumnii peste faţă, după care cei doi agresori au lovit cu pumnii şi picioarele peste corp şi cap pe cea de-a patra persoană vătămată, unul dintre inculpaţi lovind-o şi cu o bucată de bordură în cap, deposedând-o apoi prin violenţă de telefonu mobil marca  Allview model E 4 lite culoare neagră, tip smart phone.

La data de 24 octombrie 2019, procurorii humoreni au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de de unul dintre cei doi inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor  de “furt calificat” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În noaptea de 19 spre 20 octombrie 2019, în jurul orei 21.00, acesta împreună cu alte trei persoane a furat de pe raza oraşului Gura Humorului un  autoturism Peugeot 407, pe care ulterior l-a condus pe drumurile publice de pe raza județului Suceava fără a avea permis de conducere până în municipiul Rădăuţi unde la o trecere de cale ferată nu a acordat prioritate de trecere, tamponându-se uşor cu o altă mașină, după care a condus în viteză pe mai multe străzi din Rădăuţi, intrând în cele din urmă într-un gard. 

De asemenea, anterior, faţă de unul dintre cei doi inculpaţi s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În noaptea de 18 spre 19 august 2019, în jurul orei 01.00, acesta a pătruns prin efracţie într-un magazin mixt situat în orașul Gura Humorului, iar de aici a furat cinci sticle de vodcă de un litru fiecare precum şi 12 pachete de ţigări, valoarea totală a prejudiciului fiind de 550 de lei.

Magistrații de la Judecătoria Gura Humorului au admis cererea şi au dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele ambilor inculpati pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.      

Comentarii

mihai

03.12.2019 22:27

Cat au de gand Politia s iPrimaria Gura Humorului sa tolereze bandele de tigani care-sifac veacul in zona centrala.De ce nu se iau masuri impotriva administratorilor salii dejocuri din zona unde colcaie tiganii?

Vlaescu Nicoleta

05.12.2019 08:02

Infracțiune după infracțiune și acești indivizi după cercetare sunt liberi?Până unde trebuie să terorizeze un oraș ca să se poată lua măsuri de către cei care trebuie să aplice legea?

Adauga comentariu