Tâlharii din parcul Șipote au fost condamnați. Gealatul tatuat care a fluturat un cuțit în fața unor puștani de 17 ani a fost condamnat la peste șapte ani de închisoare, în timp ce colegul său a primit câțiva ani de închisoare cu suspendare

Judecătoria Suceava i-a condamnat pe indivizii care la data de 14 martie 2021 au tâlhărit doi adolescenți în parcul Șipote din municipiul Suceava.

Akbar Ioan Biriș a fost condamnat la șapte ani și patru luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie calificată”.

Elvis Stan a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie calificată”. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul ar trebui să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Suceava sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate. În plus, în aceeași perioada, individul va trebui să presteze muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Pătrăuți sau a Primăriei Suceava pe o perioada de 120 de zile.

Din custodia lui Akbar Ioan Biriș a fost confiscată suma de 10 lei (reprezentând contravaloarea cuțitului tip „fluture” folosit la săvârșirea infracțiunii).

De asemenea, această decizie îi obligă pe cei doi inculpați să achite uneia dintre victime suma de 300 de lei, reprezentând prejudiciul material nerecuperat.

Decizia nu este definitivă, părțile din dosar având drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă amintim faptul că în luna martie a anului curent, polițiștii suceveni cautau doi indivizi de etnie rromă care au tâlhărit doi adolescenți, chiar în plină zi, în Parcul Șipote.

Incidentul extrem de grav s-a produs duminică, 14 martie 2021, în jurul orei 14.00. Paul G. și Călin N., ambii de 17 ani, se plimbau prin Parcul Șipote când au fost abordați de doi tineri de etnie rromă, care le-au cerut telefoanele pentru a da un telefon.

Cei doi adolescenți au refuzat, însă au început să fie amenințați, rromi spunându-le că îi vor tăia cu cuțitul dacă nu le înmânează telefoanele.

Speriați, cei doi băieți au dat telefoanele și au rupt-o la fugă, oprindu-se direct la Poliție, reclamând ce au pățit.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru tâlhărie, cercetările fiind continuate în vederea prinderii autorilor și recuperării prejudiciului.

După aproape o lună de la acest incident, polițiștii suceveni au dat de urma tâlharilor, respectiv de Akbar - Ioan Biriș (28 de ani), din municipiul Fălticeni, și Elvis Stan (24 de ani), din comuna Pătrăuți. La data de 8 aprilie indivizii au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în ziua următoare au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Pe urmă, prin luna mai 2021, inculpații și-au încercat norocul cu judecătorii suceveni cerându-le să-i lase acasă. Solicitarea lui Biriș a fost respinsă, acesta rămânând în arest, iar solicitarea lui Stan a fost admisă, acestuia fiindu-i schimbată măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar.

 

Adauga comentariu