Tâlharul Betean care și-a petrecut viața mai mult în pușcărie decât în libertate se întoarce după gratii

Tâlharul Vijai Betean (31 de ani), din comuna Bălăceana a fost arestat pentru mai multe tâlhării pe care le-a săvârșit luna aceasta.Bărbatul avea în vizor telefoanele și portofelele cetățenilor.

La data de 04 noiembrie 2018, în jurul orei 16.00, individul a furat de la Brîndușa Lăcrămioara Ș., din orașul Salcea, un telefon mobil marca Samsung. Prejudiciul nu a fost recuperat, acesta fiind estimat la suma de 800 de lei. 

La data de 12 noiembrie 2018, pe la ora 17.00, Betean i-a furat portofelul lui Ioan S.. În portofel se aflau mai mulți bani și mai multe documente. Hoțul și-a comis fapta într-un mod violent. Prejudiciul a fost estimat în jurul sumei de 1.600 de lei.

La data de 19 noiembrie 2018, la amiază pe la ora 12.00, tâlharul a furat un telefon marca Asus de la Andrei Ț., din comuna Vama. În acest caz, victima și-a primit telefonul înapoi.

În aceeași zi, în jurul orei 13.30, lui Daniel M., din orașul Dolhasca i s-a furat un telefon marca Asus. Polițiștii au restituit telefonul furat persoanei păgubite. Cei doi s-au împăcat.

Vijai Betean a adunat o multitudine de fapte penale. Tâlhărește, face închisoare și tâlhărește din nou.

Vijai Betean l-a strâns de gât pe un bărbat în vârstă de 74 de ani, pe data de 24 decembrie 2010. Atunci a furat de la bărbat suma de 1.480 de lei, un card bancar, buletinul și mai multe permise de călătorie CFR. Întreaga scenă a avut loc în timp ce, pe fundal copii tâlharului și mama acestora colindau.

Recidivistul rrom, Vijai Betean, în anul 2012 a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru furt. Atunci el a „făcut-o” de geantă pe o bătrână, în vârstă de 82 de ani, la scurt timp după ce aceasta și-a primit pensia. Rromul a urmărit bătrânica și la un moment dat a abordat-o, oferindu-se să îi curețe curtea, femeii, de zăpadă. Deoarece aceasta a refuzat „frumosul gest”, individul a rugat-o să îi dea o cană de apă de la fântână. Când femeia a lăsat sacoșa jos, bărbatul luat-o și a fugit. În interiorul sacoșii se aflau mai multe bunuri, dar și suma de 600 de lei. Bătrâna având pensia de 740 de lei.

sursa foto: monitorulsv.ro

Adauga comentariu