Tâlharul Betean, care și-a petrecut viața mai mult în pușcărie decât în libertate, și-a aflat pedeapsa definitivă. Acesta a fost condamnat la cinci ani și două luni de închisoare

Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondat, apelul inculpatului Vijai Betean împotriva condamnării acestuia la cinci ani și două luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Decizia este definitivă.


Vă amintim faptul că în iarna anului 2018, Vijai Betean, din comuna Bălăceana a fost arestat pentru mai multe tâlhării pe care le-a săvârșit în luna noiembrie 2018. Bărbatul avea în vizor telefoanele și portofelele cetățenilor.

La data de 04 noiembrie 2018, în jurul orei 16.00, individul a furat de la Brîndușa Lăcrămioara Ș., din orașul Salcea, un telefon mobil marca Samsung. Prejudiciul nu a fost recuperat, acesta fiind estimat la suma de 800 de lei. 

La data de 12 noiembrie 2018, pe la ora 17.00, Betean i-a furat portofelul lui Ioan S.. În portofel se aflau mai mulți bani și mai multe documente. Hoțul și-a comis fapta într-un mod violent. Prejudiciul a fost estimat în jurul sumei de 1.600 de lei.

La data de 19 noiembrie 2018, la amiază pe la ora 12.00, tâlharul a furat un telefon marca Asus de la Andrei Ț., din comuna Vama. În acest caz, victima și-a primit telefonul înapoi.

În aceeași zi, în jurul orei 13.30, lui Daniel M., din orașul Dolhasca i s-a furat un telefon marca Asus. Polițiștii au restituit telefonul furat persoanei păgubite. Cei doi s-au împăcat.

Vijai Betean a adunat o multitudine de fapte penale. Tâlhărește, face închisoare și tâlhărește din nou

Vijai Betean l-a strâns de gât pe un bărbat în vârstă de 74 de ani, pe data de 24 decembrie 2010. Atunci a furat de la bărbat suma de 1.480 de lei, un card bancar, buletinul și mai multe permise de călătorie CFR. Întreaga scenă a avut loc în timp ce, pe fundal copii tâlharului și mama acestora colindau.

Recidivistul rrom, Vijai Betean, în anul 2012 a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru furt. Atunci el a „făcut-o” de geantă pe o bătrână, în vârstă de 82 de ani, la scurt timp după ce aceasta și-a primit pensia. Rromul a urmărit bătrânica și la un moment dat a abordat-o, oferindu-se să îi curețe curtea, femeii, de zăpadă. Deoarece aceasta a refuzat „frumosul gest”, individul a rugat-o să îi dea o cană de apă de la fântână. Când femeia a lăsat sacoșa jos, bărbatul luat-o și a fugit. În interiorul sacoșii se aflau mai multe bunuri, dar și suma de 600 de lei. Bătrâna având pensia de 740 de lei.

Adauga comentariu