Tâlharul care i-a smuls lănțișorul unei bătrâne de la gât a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Judecătoria Gura Humorului a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului privind dispunerea măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile față de Moise Szucs pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie” și „furt calificat”.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face contestație în termen de 48 de ore de la comunicare.

În noaptea de 12-13 mai 2022, în jurul orei 01.00, inculpatul i-a furat telefonul mobil unei persoane ce se afla în fața unui magazin alimentar non stop din oraşul Gura Humorului.

În ziua de 17 iulie 2022, în jurul orei 19.30, inculpatul a urmărit-o pe o femeie, s-a apropiat de ea şi i-a sustras, prin smulgere, un lănțișor cu cruciuliță din aur, care era prins în jurul gâtului.

Față de inculpat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 ore, iar ulterior a fost prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Adauga comentariu