Tâlharul unei femei cu afecțiuni psihice din Arbore va sta mai bine de patru ani după gratii

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Florin Marcu (38 de ani), din comuna Sucevița, la patru ani, două luni și 20 de zile de închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Decizia magistraților suceveni este definitivă.

La mijlocul lunii martie 2018, polițiștii suceveni au reușit să pună mână pe tâlharul unei femei din comuna Arbore. La data de 14 martie a.c., la ora 19.00, Florin Marcu a fost depistat de către oamenii legii pe raza localității Voievodeasa, ocazie cu care a fost dus la sediul Poliției municipiului Rădăuți, unde s-a constatat că suspectul se află în termenul de încercare de doi ani privind o condamnare din 17 iunie 2016, pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier.

După audierea suspectului Florin Marcu, față de acesta a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, despre aceste aspecte fiind înștiințat procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Individul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

La data de 12 martie 2018, la ora 16.37, polițiștii Marginea au fost anunțați depsre faptul că un individ necunoscut a agresat-o și i-a furat banii Silviei H., de 63 de ani, din localitate. Din verificările făcute de agenți a rezultat faptul că, la data de mai sus, pe la ora 16.00, femeia, persoană cunoscută cu afecțiuni psihice, era singură acasă, în dormitorul locuinței, unde făcea curățenie.

La un moment dat, în această încăpere a intrat un bărbat necunoscut care i-a cerut acesteia să îi spună unde păstrează banii. Autorul faptei i-a adresat amenințări cu bătaia femeii, care, de frică, i-a spus acestuia că ține banii într-un sertar al unui dulap, într-o carte, respectiv suma de 1.700 de lei în bancnote de 50 de lei. După ce a luat banii, tâlharul a părăsit în fugă casa victimei folosindu-se de o alee din spatele locuinței. Polițiștii au făcut cercetări, ridicând de la fața locului mai multe mijloace de probă.

Silivia H. a fost transportată la Spitalul Municipal Rădăuți întrucât a suferit un atac de panică, fără ca medicii să constate existența unor leziuni fizice.

Adauga comentariu