Tânăra care s-a dat polițistă și a luat șpagă pentru a face angajări la IPJ Suceava nu va ajunge la închisoare

Tribunalul Suceava a condamnat-o pe inculpata Andreea Rotari (21 de ani), din orașul Gura Humorului, la un an, 10 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. Acesta trebuie să presteze timp de 60 de zile o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul unităţii administrativ teritoriale Primăria oraşului Gura Humorului sau Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava – Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate, Gura Humorului – Ostra.

Decizia judecătorilor suceveni nu este una definitivă. Părțile din dosar au drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În vara acestui an, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Andreea Rotari, cercetată în stare de libertate pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada ianuarie – mai 2016, inculpata, în mod repetat, a pretins și primit sume de bani de la o persoană de sex feminin, lăsând-o pe aceasta să creadă că are influență asupra unor persoane cu diferite funcții în cadrul poliției, promițând că acestea vor favoriza angajarea la Poliția municipiului Suceava a persoanei care i-a remis sumele de bani, dar și a fiicei acesteia. Ca urmare, inculpata a pretins de la persoana menționată suma totală de 15.667 lei, constând în 13.400 de lei și 500 de euro (echivalentul a 2.267 de lei la cursul zilei), din care a primit suma totală de 14.050 de lei.

De asemenea, în luna martie 2016, inculpata Andreea Rotari a pretins și primit sume de bani de la o altă persoană, lăsând să se creadă că are influență asupra unor persoane cu diferite funcții în cadrul poliției, promițând că acestea vor favoriza angajarea la Poliția municipiului Suceava a per­soanei care i-a remis sumele de bani. Inculpata a pretins și primit în acest scop de la această persoană suma de 6.600 de lei.

La data de 23 mai 2016, V.P., de 41 ani, din municipiul Suceava a depus o plângere penală la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Suceava, prin care a reclamat că Andreea Rotari a înșelat-o cu o sumă de bani. Din cercetările făcute în cadrul dosarului penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava s-a stabilit că, în perioada ianuarie – aprilie 2016, Andreea Rotari, sub pretextul că este polițistă, a pretins de la reclamantă sume de bani pentru angajarea acesteia și a fiicei sale în poliție. În acest scop, femeia i-a dat suspectei, în mai multe tranșe, suma totală de 14.050 de lei.

Oamenii legii au mai stabilit că suspecta a înșelat în același mod și pe partea vătămată A.I., din municipiul Suceava, căreia i-a pretins, primind de la aceasta, la data de 27 martie 2016, suma de 6.600 de lei pentru angajarea în poliție. Întrucât humoreanca a pretins în continuare bani de la părțile vătămate, în același scop, pretextul constituindu-l definitivarea contractului de angajare în poliție, la data de 25 mai 2016, ora 12.20, în urma unor activități investigative și de cercetare penală complexe, suspecta Andreea Rotari a fost prinsă în flagrant în timp ce primea o nouă tranșă de bani, respectiv suma de 650 de lei.

Flagrantul a fost organizat de polițiști sub coordonarea procurorului de caz și cu sprijinul DIPI și DOS, în incinta Iulius Mall Suceava. Prin ordonanța din 25 mai 2016 s-a dispus reținerea Andreei Rotari pentru 24 de ore. Activitățile au fost realizate cu sprijinul de specialitate al DIPI și suportul operativ al DOS – SOS Suceava.

Sursa foto: www.adevarul.ro

Adauga comentariu