Tânărul, care din plictiseală a comis un jaf armat la o cafenea din Iaslovăț, a fost condamnat definitiv la trei ani și o lună de închisoare

Curtea de Apel Suceava a respins apelul inculpatului Roberto Elisei Boca împotriva sentinței penale pronunțată de Judecătoria Rădăuți, prin care individul a fost condamnat la trei ani și o lună de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „tâlhărie calificată”, „nerespectare a regimului armelor și munițiilor” și „deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării”.

Din custodia acestuia s-a dispus confiscarea pistolului marca ROHM, model RG88, calibru 9 mm.

Decizia este definitivă.


 

Vă amintim faptul că la data de 24 ianuarie 2022, în jurul orei 20.30, Poliția orașului Milișăuți a fost anunțată prin 112 despre faptul că un bărbat care purta mască de protecție a amenințat o vânzătoare dintr-o cafenea din comuna Iaslovăț și a furat circa 2.000 de lei din casa de marcat a localului.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție. Din primele verificări se părea că autorul jafului ar fi un tânăr de aproximativ 25 - 30 de ani. Acesta era îmbrăcat cu o geacă de iarnă și avea gluga trasă pe cap și purta mască de protecție, în momentul în care a intrat în cafenea. Individul a scos un pistol, care din imagini pare a fi o brichetă, o amenință pe vânzătoare și fură 2.000 lei din casa de marcat, după care a plecat din local.

Ancheta făcută de polițiști în cazul jafului de la cafeneaua Krew Coffee din Iaslovăț scoate la iveală faptul că autorul nu avea o situație financiară deloc precară. Roberto Elisei Boca (21 de ani), din orașul Cajvana, a fost reținut pentru 24 de ore, în cursul nopții de 25 ianuarie, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

La data de 25 ianuarie 2022, în jurul orei 16.00, polițiștii au făcut o percheziție acasă la tânăr cu ajutorul unui echipaj de la SAS. La vederea oamenilor legii, Boca a încercat să fugă cu ajutorul unui autoturism Mercedes. Acesta a fost prins la volanul mașinii, imobilizat și dus în locuință pentru a participa la percheziție.

Suspectul a precizat că a dat foc la geaca de culoare verde cu care era îmbrăcat și la pantofii sport cu care era încălțat în noaptea în care a comis jaful, în grădina din spatele casei.

Cu ocazia percheziției au fost găsiți pantalonii folosiți de autor în noaptea comiterea faptei, precum și suma de 764 de lei provenită de pe urma tâlhăriei.

După efectuarea percheziției, Boca a fost dus pentru audieri la sediul Postului de Poliție Iaslovăț și a fost făcută reconstituirea faptei. Pe parcursul cercetărilor, până la ora 19.30, nu a fost găsit pistolul utilizat de căjvănean, deși acesta i-a condus pe polițiști la o distanță de circa 500 de metri de locul faptei, pe podul ce traversează pârăul Iaslovăț spunând că a aruncat pistolul în apă. Ulterior, suspectul a recunoscut că a ascuns arma acasă la tatăl său. În jurul orei 20.00, oamenii legii au ridicat de la tatăl tâlharului pistolul folosit la comiterea faptei, respectiv un pistol metalic neletal.

Pe numele lui Elisei Roberto Boca a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „tâlhărie calificată”, „nerespectare a regimului armelor și munițiilor” și „deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării”.

Tatăl acestuia a achitat cafenelei din Iaslovăț suma de 1.386 de lei, banii furați de către fiul său.

Adauga comentariu