Tânărul, care a incendiat 40 de baloți de fân din grădina părinților săi, a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare cu suspendare

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Dumitru Adrian Apetrechioaie la un an și opt luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „distrugere”. Termenul de supraveghere este de trei ani.

Pe durata termenului de încercare inculpatul este obligat să presteze timp de 80 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oraşului Liteni sau în cadrul DGASPC Suceava.

Inculpatul trebuie să plătească victimei suma de 800 de lei, daune materiale.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă amintim faptul că, la data de 10 martie 2022, o femeie din Liteni a pus mâna pe telefon și a sunat la 112 pentru a anunța faptul că fiul său, în vârstă de 20 de ani, a incendiat mai mulți baloți de fân în grădina locuinței.

Până când au ajuns la fața locului pompierii, flăcările s-au extins și la un stog de fân aflat în apropiere. Exista riscul ca incendiul să ajungă și la grajdul locuinței, aflat la circa 10 metri distanță.

În total, incendiul a distrus 40 de baloți de fân și un stog. Prejudiciul a fost estimat la circa 800 de lei.

Polițiștii s-au autosesizat și au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „distrugere”.

Dumitru Adrian Apetrechioaie a fost condus la sediul Poliției Orașului Liteni. După completarea formularului de evaluare a riscului, împotriva individului a fost emis un ordin de protecție provizoriu prin care s-a dispus ca acesta să păstreze o distanță minimă de 50 membri față de locuința părinților și față de membrii familiei.

De asemenea, individul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind depus în arestul IPJ Suceava.

Adauga comentariu