Tânărul din Arbore care a tâlhărit trei minori furându-le 310 lei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Judecătoria Rădăuți a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului Matei Pușcașu (19 ani), din comuna Arbore, pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie calificată”.

Decizia nu este definitivă, inculpatul având drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare.


Vă amintim faptul că la data de 1 septembrie 2021, Matei Pușcașu a fost reținut pentru 24 de ore, pentru o tâlhărie pe care a comis-o în seara de 29 spre 30 august 2021, în jurul orei 00.00.

„În cauza de faţă există probe din care rezultă faptul că în noaptea de 29/30.08.2021, în jurul orelor 00:00, cu intenţie directă, inculpatul P.M. prin întrebuințarea de amenințări și violențe fizice, respectiv lovituri cu pumnul în zona feţei, asupra a trei persoane vătămate minore, provocându-le leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare de 6-7 zile de îngrijiri medicale, 3-4 zile îngrijiri medicale şi respectiv 1-2 zile de îngrijiri medicale, împrejurare în care le-a sustras suma totală de 310 lei. (...)

Precizăm că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie a inculpatului”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

 

Adauga comentariu