Tânărul din Grănicești, care la vârsta de 19 ani a fost numit președinte de partid și a candidat la alegerile locale din Portugalia, este consilier local al unui sector din Lisabona: „Sper din suflet să nu dezamăgesc”

Sergiu Senciuc, tânărul din comuna Grănicești, care la vârstă de 19 ani a candidat la alegerile locale din Portugalia și a fost ales președinte de partid, a anunțat că a preluat un mandat de consilier local al sectorului Penha de França – Municipiul Lisabona.

„Am preluat un mandat de consilier local al sectorului Penha de França - Municipiul Lisabona devenind, probabil, cel mai tânăr ales local român.

În Portugalia se aplică sistemul rotativ pentru aleșii locali. Pe 26 septembrie 2021 au avut loc alegeri, iar CDS-Partidul Popular, forța politică pe care o reprezint, a intrat în Consiliul Local, având dreptul la 2 reprezentanți.

Ieri (n.r. - 19 aprilie 2022) a fost prima ședință la care am participat în calitate de consilier local (deputado na Assembleia de Freguesia).

Am candidat cu scopul de a fi vocea tinerilor și a comunității românești din Penha de França și sper din suflet să nu dezamăgesc.

Vă mulțumesc frumos, încă o dată, tuturor celor care ne-ați susținut și votat!

În Portugalia se poate candida și vota de la 18 ani la alegerile locale și parlamentare, iar eu aveam 19 ani în ziua scrutinului”, a spus Sergiu Senciuc.

 

Adauga comentariu