ȚARA TUTUROR IMPOSIBILITĂȚILOR

Mulți români vor să emigreze în Statele Unite ale Americii, cunoscută în unele cercuri drept țara tuturor posibilităților. Și nu înțeleg de ce. Nu există țară mai a tuturor posibilităților decât România. Mai mult, România e și țara tuturor imposibilităților, deci chiar nu înțeleg de ce ai vrea să părăsești acest tărâm magic.

Unde altundeva poți spune zilnic: „așa ceva nu e posibil!”? Vă zic eu, doar în România.

Unde altundeva poți fi angajat pe un post, fără să ai vreo competență reală pentru acel post? Nu într-o țară civilizată, dar în România e posibil.

Unde altundeva îți poate pica din cer un contract cu statul de milioane de euro, dacă știi pe cine trebuie? Exact, în România.

Unde altundeva poți fura, nestingherit, bani publici, fără să răspunzi? Da, tot aici, la Românika.

Unde altundeva poți ajunge, în două zile, din vameș în șef ANAF? Ați ghicit, doar în România.

Serios, fraților, chiar nu înțeleg de ce vreți să plecați de aici. Uitați, de exemplu, în țara tuturor imposibilităților, s-a brevetat un produs revoluționar: șeful ANAF instant. Știți cafeaua instant, nu? Torni conținutul plicului în apă caldă și, pac!, ai cafeaua.

Ei, așa a fost scufundat în apă un vameș, iar când a ieșit, s-a trezit șef ANAF pe regiunea Sud-Est. Puf, ca prin minune! Săracul om, nici măcar nu știa ce i s-a întâmplat, n-a avut timp să-și pregătească niște haine mai de doamne-ajută, să-și cumpere un parfum din ăla mai scump, să se tundă în carantină, că s-a trezit șef al administrației financiare pe regiunea Sud-Est.

El nici măcar nu și-a dorit asta, dar așa a vrut Dumnezeul parveniților: s-a culcat vameș și s-a trezit șef ANAF! Și voi vreți să plecați din țara asta? Uitați ce lucruri imposibile se întâmplă în ea!

Să vedem filmul unei ascensiuni fulminante în carieră, dintr-o anchetă adevarul.ro:

La începutul lunii aprilie, Sergiu-Marian Bordea-Ştefan (are două nume de familie, l-a preluat și pe al soției, vedeți mai încolo de ce) era doar un inspector la Biroul Vamal de Interior Vrancea.

Și de aici începem.

Pe 1 aprilie, printr-un ordin semnat de şefa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mirela Călugăreanu, Sergiu-Marian Bordea-Ştefan a fost numit, fără concurs, director al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galaţi, în locul unei persoane care ocupase postul respectiv de doar trei luni, tot cu delegaţie.

A stat pe acest post doar 24 de ore, pentru că a doua zi a și fost promovat, tot fără concurs, ca director general adjunct al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi.

În cele 24 de ore cât a fost șef ANAF Galați nu a fost văzut de nimeni la muncă. Această numire a avut doar un rol de a-l propulsa spre funcția regională, nu de alta, dar așa prevăd regulamentele interioare.

Ca să recapitulăm: din vameș a ajuns, literalmente peste noapte, șef ANAF Galați, iar peste o zi ajunge șef ANAF pe regiunea Sud-Est. Deci, l-au numit în funcție la ANAF Galați doar de fațată, ca să-l poată pune șef regional, că altfel nu se putea, conform regulamentelor. Nici nu l-a văzut nimeni la muncă în ziua cât a fost șef ANAF Galați. Și voi vreți să plecați din țara asta minunată?

Cum s-au putut întâmpla această minune? Păi, simplu: soția lui Sergiu-Marian Bordea-Ştefan este nepoata ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan. Îl știți, „ministrul grindă, ăla care a zis că i-au greșit constructorii o grindă și s-a trezit cu un etaj în plus la casă.

Așadar, în țara tuturor imposibilităților, trebuie să fii soțul cu trebuie, ca să te transformi din vameș în șef ANAF regional, peste noapte. Un vameș care are în declarația de avere 9 terenuri, o casă și un apartament de două camere în București, pe care îl dă în chirie cu doar 200 de lei pe lună. 200 de lei pe lună, un apartament cu două camere în București? Ce proprietar generos cu chiriașii!

Deci, nu înțeleg de ce ați vrea să plecați din România.

Adauga comentariu