Tatăl a 10 copii s-a stins din viață fiind diagnosticat cu coronavirus. Acesta a fost transferat de la Suceava la București cu elicopterul împreună cu ÎPS Pimen la începutul săptămânii

Aseară, 24 aprilie 2020, Lucian Covaliu (47 de ani), tată a 10 copii, s-a stins din viață. Acesta a fost infectat cu coronavirus. La începutul acestei săptămâni Lucian Covaliu a fost transferat de la Spitalul Județean Suceava la Institutul „Matei Balș” din București, deoarece starea lui se agravase. Suceveanul a fost transportat cu elicopterul împreună cu ÎPS Pimen.

Lucian Covaliu era șofer de camion și nimeni nu știe de unde a luat virusul.


Vă amintim că la data de 13 aprilie 2020, Lucian Covaliu a fost internat la Spitalul Județean din Suceava având probleme pulmonare cauzate de coronavirus, iar următoare zi a fost transferat la Terapie Intensivă, deoarece starea sa de sănătate s-a agravat. Pe 15 aprilie, bărbatul a fost intubat, fiindcă nu putea respira singur.

Dorina Covaliu, soția pacientului, a declarat pentru adevarul.ro faptul că nu a cerut că bărbatul să fie transferat la București. Medicul a sunat-o în seara de 20 aprilie și i-a cerut acordul pentru transferul în Capitală.

„N-am cerut să fie transferat. Aseară (n.r. – luni) m-au sunat şi mi-am dat acordul, pentru că medicii au spus că există o şansă să fie într-o stare mai bună”, a explicat femeia. 

În aceeași seară a ajuns la spital și ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, având simptome de coronavirus. Cei doi bolnavi au fost transferaţi la București cu aceeaşi aeronavă.

Dorina Covaliu a vorbit ultima dată cu soțul său pe 14 aprilie. Bărbatul se afla într-o stare gravă, medicii așteptând ca acesta să răspundă tratamentului.

„Era în perfuzie, cu mască de oxigen. Când am văzut că nu-mi mai răspunde la mesaje, am sunat la spital şi mi s-a spus că nu mai poate să respire, nu-i mai funcţionau plămânii, așa că l-au intubat. Nu aveam cum să iau legătura cu el. Am încercat să mai sun, mi s-a spus că-i într-o stare grea, aşteaptă şi ei să răspundă la tratament, să ne rugăm pentru că ei fac până la un punct. Este nevoie de tată la copii”, a spus femeia pentru romaniatv.net.

Lucian Covaliu este şofer profesionist și revenit în România pe 16 martie, când s-a întors din Germania, unde a transportat agricultori la muncă. 

„De atunci n-a mai plecat. La vamă nu i-au impus nici carantină, şi nici izolare. L-au întrebat din ce zonă vine şi i-au luat temperatura”, a povestit femeia pentru romaniatv.net.

Soția și cei 10 copii se tratează cu vitamina C

Nici soția, nici cei 10 copii nu au făcut testul pentru coronavirus și se tratează acasă cu vitamina C. Toată familia stă cu sufletul la gură în aşteptarea veştilor de la Bucureşti, însă Dorina nu are niciun număr de telefon de la Institutul „Matei Balş”, pentru a afla informaţii despre starea de sănătate a soţului. 

Soția bărbatului nu știe când și unde s-a îmbolnăvit soțul ei.

sursa foto: Facebook/ Oana Șlemco

Adauga comentariu