Țesături contrafăcute de aproape 1,5 milioane de lei ce trebuiau să ajungă la o firmă din Suceava confiscate în Portul Constanța

În luna februarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud au făcut un control amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Suceava.

În urma controlului, au fost descoperite 33 de role (4.872 de metri) cu țesătură microfibră, ce erau imprimate cu numele unei mărci cunoscute fiind susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al acesteia.

Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 6 martie 2019, s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 49 de ani.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de 1.488.400 de lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsuri legale.

Adauga comentariu