Testele pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere se vor da la Suceava și Gura Humorului

Începând cu data de 4 mai 2020 testările de cunoaștere a regulilor de circulație se vor organiza în interiorul și exteriorul zonei carantinate după cum urmează:

Marți, la ora 10.00, la sediul Serviciului Rutier IPJ Suceava – situat pe strada Universității din municipiul Suceava – pentru persoanele care au domiciliul în zona de carantină.

Joi, de la ora 13.00 la sediul Poliției Orașului Gura Humorului pentru persoanele care au domiciliul în afara zonei carantinate.

Susținătorii testului vor avea în vedere prevederile art. 106 alin. 1 din OUG 195/2002 conform căruia „titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate română sau străină susține la cerere testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație prevăzut la art. 104 alin. 2 litera a până în a 30 – a zi, inclusiv sau până în a 45 – a zi, inclusiv a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru care poate solicita reducerea potrivit art. 104 alin. 3 sau art. 104 alin. 4, după caz”.

Susținătorii testului vor purta în mod obligatoriu mască și mănuși de protecție și vor avea asupra lor pix cu pastă albastră.

Acest program este valabil pe durata instituirii carantinei iar după încetarea stării de urgență se va reveni la programul normal, respectiv cele două testări săptămânale se vor susține la sediul Serviciuluio Rutier în zilele de marți, ora 10.00 și joi, ora 13.00.

Cei care promovează testul de cunoaștere vor înainta cererea de reducere și documentele aferente pe adresa de e-mail: circulație@sv.politiaromana.ro.    

 

Adauga comentariu