Tiberiu Boșutar a devenit o „țintă” pentru familia inspectorului Nacu de la Garda Forestieră după ce a dezvăluit mai multe nereguli legate de gaterul fiului acestuia

Atacul în stil mafiot la care a fost supus Tiberiu Boșutar, președintele Asociației Moldovița, scoate la iveală faptul că totul pare a fi doar o tentativă de a-i închide acestuia gura, după ce a dezvăluit mai multe nereguli legate de SC Fenster DOR SRL Stulpicani, firma lui Ionel Marian Nacu, fiul lui Mihai Mugurel Nacu, inspector la Garda Forestieră Suceava.

În ultima perioadă, Boșutar a reușit să probeze mai multe transporturi ilegale efectuate de către Fenster DOR SRL Stulpicani, fapt ce a stârnit, cel mai probabil, nemulțumirea patronului și a tatălui acestuia.

Tiberiu Boșutar a mers chiar mai departe și a descoperit la Broșteni o pădure care ar fi administrată de SC Fenster DOR SRL Stulpicani și în care ar fi avut loc mai multe tăieri ilegale de copaci, în ultima perioadă. Această ultimă dezvăluire pare să fi fost picătura care a umplut paharul, astfel că cei doi Nacu, tată și fiu, au pregătit o răzbunare în stil mafiot, care îl avea ca țintă pe Tiberiu Boșutar, devenit dușman de moarte, după ce a îndrăznit să scoată la lumină mai multe ilegalități.

Deși șefilor se pare că le-a declarat că nu a participat la atacul asupra președintelui Asociației Moldovița, în fața polițiștilor, se pare că Nacu senior ar fi recunoscut că a lovit intenționat mașina lui Tiberiu Boșutar. De asemenea, și fiul său ar fi declarat în fața oamenilor legii că a luat parte la tentativă de intimidare organizată asupra activistului civic.

Cercetările sunt deocamdată la început și informațiile puține, însă zilele următoare urmează să aflăm mai multe detalii cu privire la cele întâmplate în seara zilei de 17 mai 2020.

Fenster DOR SRL Stulpicani, o firmă cunoscută pentru implicarea în tranzacțiile cu lemn tăiat ilegal

De la începutul acestui an, Fenster DOR SRL Stulpicani a fost implicată în mai multe tranzacții privind lemnele tăiate ilegal.

În seara zilei de 11 ianuarie 2020, la ora 19.55, un echipaj din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei, un TIR și remorcă condus de un tânăr, de 29 de ani, din oraşul Frasin, care transporta lemn, respectiv, cherestea de esenţă răşinoase.

Cum existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care la data de 13 ianuarie 2020, în urma verificărilor făcute au stabilit faptul că, SC Fenster DOR SRL Stulpicani a efectuat două transporturi de lemn cu acelaşi mijloc de transport, dar remorci diferite şi a folosit acelaşi aviz de însoţire prezentat pentru control de șofer şi cod online emis de aplicația informatică.

Concret, firma din Stulpicani a efectuat două transporturi de cherestea în volum total de peste 100 mc în zilele de 10 și 11 ianuarie 2020, ambele transporturi fiind direcționate către o societate din comuna Valu lui Traian, județul Constanța.

În acest caz s-a dispus amendarea cu 15.000 de lei a societăţii comerciale Fenster DOR SRL Stulpicani emitentă a documentelor și administrată de Ionel Nacu (33 de ani) pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 şi confiscarea celor 55,81 mc de cherestea de esență rășinoase în valoare de 35.662 de lei, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

Aproape 400 de metri cubi de lemn fără acte descoperiți în curtea celor de la Fenster DOR SRL

În perioada 31 ianuarie – 5 februarie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava, în colaborare cu lucrătorii de la Garda Forestieră Suceava au efectuat investigații pe raza Ocoalelor Silvice Stulpicani și Frasin.

Aceste investigații au avut loc în urma continuării cercetărilor în cadrul unor dosare penale aflate în lucru.

Cu această ocazie, s-a constatat faptul că SC Fenster Dor SRL nu a respectat mai multe prevederi. Firma a primit șase amenzi, în valoare totală de 37.000 de lei și i s-au confiscat 372 de metri cubi de bușteni și cherestea, în valoare totală de 145.959 de lei.

Fenster DOR SRL o afacere de un real succes

SC Fenster DOR SRL a fost înființată în 2008 și a devenit o firmă de un real succes. Cei mai buni ani ai societății au fost anii 2015 și 2016, când firma de afaceri a depășit 10 milioane de lei, înregistrând un profit de peste un milion de lei.

Conform portalului listafirme.ro, în anul 2018, Fenster DOR SRL a avut o cifră de afaceri de 8.635.583 de lei, înregistrând un profit net de 439.204 lei. Firma de Stulpicani avea 24 de angajați.

De la înființare și până în prezent, societatea a devenit un adevărat jucător în domeniul silvic din județul Suceava.

La începutul acestei luni, Fenster DOR SRL Stulpicani a câștigat la licitația organizată de Direcția Silvică Suceava, patru partizi din cadrul Ocoalelor Silvice Stulpicani și Frasin. Firma lui Ionel Marian Nacu s-a angajat să plătească suma totală de 137.957,8 de lei, urmând să exploateze un volum total de 936 metri cubi de lemn.

Adauga comentariu