Tichie de mărgăritar. Stadionul Areni va avea o nocturnă în valoare de 7 milioane de lei

La sfârșitul acestei luni, Primăria municipiului Suceava va organiza licitația ce vizează proiectarea, construcția și montajul instalațiilor pe timp de noapte, la standardele impuse de Federația Română de Fotbal. Nocturna care va fi montată pe Stadionul Areni va scoate din bugetul Primăriei Suceava peste 7 milioane de lei.

Valoarea contractului se ridică la suma de aproximativ 7,2 milioane de lei. Nocturna urmează să includă patru turnuri de iluminat metalice cu o înălțime de 40 – 45 de metri, 168 de proiectoare de 2.000 W cu aprindere rapidă, normală și pentru instalația antipanică, patru tablouri electrice, un tablou electric general rezervă TGR și circa 12 kilometri de cabluri electrice.

Nocturna ar trebui să asigure un nivel de iluminare de 1.200 lx pentru meciurile televizate și 800 lx pentru antrenamente și meciurile netelevizate.

„Sper ca până la toamnă, când începe noul sezon fotbalistic, să o avem dată în funcţiune”, a declarat primarul Ion Lungu, deși termenul de proiectare și execuție se ridică undeva la 12 luni.

Municipalitatea suceveană darnică și cu echipa de fotbal Foresta Suceava

Foresta Suceava urmează să beneficieze în 2020 de o finanțare fără precedent din partea municipalității.

Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că Primaria va aloca în acest an echipei locale de fotbal un buget de 2,5 milioane de lei pentru promovarea în Liga a II-a.

„Cum am promis, vrem să asigurăm un buget cât de cât satisfăcător pentru fotbal, adică 2,5 milioane. Desigur ținta este una clară și optimistă: promovarea. E un buget pentru Liga a II-a”, a precizat primarul Ion Lungu, care a salutat decizia lui Petre Grigoraș de a rămâne la conducerea băncii tehnice de pe Areni și în retur: „Mă bucur că domnul Grigoraș a rămas la noi. Nu are niciun motiv să plece în acest moment. Avem antrenor de Liga I. Ne mai trebuie echipă”.

Adauga comentariu