Toate partidele politice din România ar trebui scoase în afara legii. Să fie lustraţie, să se facă lumină!

De multe ori s-a discutat în spațiul public dacă anumite partide politice, în special PSD, nu cumva lucrează în afara cadrului legal. Acum se discută despre scoaterea AUR în afara legii.

În Legea partidelor politice,Legea 14/2003, care face referire la Constituţia României, scrie clar că, dacă un partid sau o organizaţie militează împotriva principiilor statului de drept, el poate fi dizolvat pe cale judecătorească.

Citez Articolul 45, aliniatul (1) din Legea partidelor politice care prevede că: "Un partid politic se dizolvă pe cale judecatorească (...) când se constată încălcarea prevederilor art. 30 alin. (7) şi ale art. 40 alin. (2) şi (4) din Constituţia României".

Şi din Articolul 40, aliniatul (2) din Constituţie care prevede că: "partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale.

Potrivit Legii partidelor, partidele mai pot fi dizolvate, în aceleaşi condiţii, "când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice; când realizarea scopului partidului politic este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice; când partidul urmăreşte alt scop decât cel care rezultă din statutul şi programul politic ale acestuia; ca urmare a inactivităţii constatate de Tribunalul Bucureşti".

Oare nu merită să discutăm despre ce anume au făcut cei din partidele politice, de 32 de ani încoace, pentru români şi România, indiferent de cine s-a aflat la butoanele guvernării?

Nu merită să discutăm despre cum şi-au aranjat legile în folos personal? Despre toate Ordonanțele de Urgență pentru Nevoi Personale date în folosul lor şi numai al lor?

Despre dictatura bunului plac, despre cum au devenit, ei, politicienii şi sponsorii lor, stat în stat, iar statul român un stat eşuat?

Dictaturile n-au ucis (nu ucid) numai oameni. Au ucis (ucid) și cuvinte. Cadavrele acestor cuvinte sunt folosite azi pe post de măciuci pentru a da în cap propagandistic.

Luăm albul şi-l denumim noul negru şi zicem c-am scăpat de rasism. Emasculăm bărbaţii şi am scăpat de misoginism. Luăm imbecilii şi-i punem să ne conducă, apoi ne mirăm că suntem invadaţi din canalizarea politicii de tot felul de căţăraţi pe Tricolor.

Mugetul şi grohăitul ţin loc de argument.

Haideţi să vorbim despre Biserică, Patriotism, Dumnezeu, la modul onest.

Eu ştiu că orice există numai atunci când crezi, când vine din tine și în primul rând pentru tine, pentru confortul tău mintal și sufletesc, cel pe care apoi îl împărtășești cu alții; iar cei care-și arată dragostea față de Dumnezeu și iubirea față de Patrie, ca cerșetorii bubele, nu sunt demni pentru a le avea - nici nu le au și nici nu le vor avea. A lor va fi nimic, pentru că nimic au în suflet. Doar cuvinte calpe pe limbă.

Orice manifestare cu ţopăială şi urlete de stadion în stradă, orice este ostentativ lătrat pe megafon şi deversat în “live”-uri pe Facebook, sunt falsuri.

Standardele neofsacist-comunitare ale Facebook nu implică împiedicarea incitării la ură prin “live”-urile lui Simion şi Şoşoacă, ci numai cenzura mizerabilă pe ziare şi ziarişti.

Cenzura Facebook e cu ochii pe “audience reach”-ul dat de “foloverşii” acestor doi tulburaţi doctrinar, nu pe conţinutul incitator. Cantitate, nu calitate.

Imbecile vremuri trăim.

Vremuri în care a fost ucis cuvântul intimitate, care se referă inclusiv la credință și patriotism. Vremuri în care cei care răcnesc mai tare sunt promovaţi pe răcnet, nu pe conţinut. Pe muget, nu pe mesaj. Pe grohăit, nu pe idei.

Dar cei care răcnesc cel mai tare sunt cei mai speriați. Iar cei speriați sunt periculoși pentru că nu vor sta să aducă argumente, individual, raportate la propriul sine, ci se vor raporta la gloată și vor veni cu argumente de gloată.

Iar când din cuvinte se distruge sau se creează o națiune (o uniune), înseamnă că lumea a uitat care este valoarea Cuvântului. Cum acesta creează sau decreează.

Ăştia ne mint că servesc Patria, dar se servesc pe sine şi pe sponsori.

V-am mai zis: hârtia igienică nu cunoaşte uzura morală. Toate partidele politice din România ar trebui scoase în afara legii şi refăcute cu oameni care nu au făcut parte din acestea în ultimii 5 ani. Să fie lustraţie, să se facă lumină!

Şi, gata!

Adauga comentariu