Topul celor mai odioși criminali din Suceava

În anul 2010, Gabriela C. (32 ani), căsătorită de zece ani cu un cetățean turc, cu care avea două fete în vârstă de cinci și nouă ani, a fost autoarea unei scene sângeroase care a cutremurat cartierul George Enescu din municipiul Suceava.

Femeia și-a omorât copiii. Ea le-a tăiat gâtul fetelor cu un cuțit de bucătărie. Anchetatorii au găsit pe trupurile celor două micuțe mai multe leziuni, ca urmare a luptei pentru supraviețuire dusă cu propria mamă. Pe lângă cadavrele celor două minore, au fost găsite mai multe sticle goale de băuturi alcoolice.

L-a sosirea soțului, Gabriela C. s-a aruncat pe geam având încă cuțitul în mână. Polițistii au arătat că femeia, până să își pună capăt zilelor, a stat cel puțin două ore, lângă fetele care își dădeau ultima suflare.

Femeia și-a omorât copiii, pe motiv că socrii ei musulmani nu o acceptau pe ea, convertindu-se de la creștinism la islamism, dar nici pe copilele ei, chiar dacă tatăl fetițelor era fiul lor. Această cauză s-a putut deduce din interpretarea ultimului bilet lăsat de femeie.

Povestea pedofilului din Burdujeni

Cel de-al doilea criminal despre care vom face referire este Mihai Olariu. La sfârșitul anilor ’90, acesta a fost o amenințare la adresa băieților. Olariu a fost acuzat pentru că a violat nouă băieți, doi dintre aceștia fiind uciși.

Pedofilul a băgat spaima în județul Suceava, după ce a abuzat sexual nouă băieți cu vârste cuprinse între nouă și 15 ani, doi dintre minori fiind chiar omorâți de cel cunoscut drept „pedofilul din Burdujeni”. Acest individ,din satul sucevean Valea Glodului, comuna Vulturești, avea la vremea respectivă vârsta de 47 de ani.

Un băiat de 13 ani a fost prima victimă a pedofilului. În  primăvara anul 1998, cei doi s-au întâlnit într-un bar din zona autogării din Năsăud. Olariu l-a convins pe minor să meargă într-o pădure din zonă, unde cu un cuțit l-a amenințat cu moartea. Băiatul, răpus de frică n-a putut să riposteze, fiind violat anal.

Câteva zile mai târziu, folosind aceeași metodă, un minor de 12 ani i-a căzut victimă pedofilului, în apropierea Gării Burdujeni. În vara anului 1999, Mihai Olariu i-a promis unui băiat de doar nouă ani o sumă de bani dacă îl ajută să care niște bagaje. Copilul a ajuns să fie  violat anal în spatele gării din Pașcani.

Câteva zile mai târziu, un adolescent de 15 ani a devenit victima pedofilului fiind violat într-o pădure din apropierea gării din Iași. În toamna anului 1999, un alt copil de 12 ani a fost dus într-o pădure din comuna Pojorâta, unde a fost violat anal și i-au fost băgate crengi de copac în anus. După doua săptămâni, Olariu a abuzat în apropierea gării din Iași un băiat de 13 ani.

La sfârșitul lunii noiembrie a anului 1999, fiind abordat lângă un magazin din Gara Burdujeni, un minor de 11 ani a fost dus de Olariu într-o zonă izolată, unde a fost violat. Copilul a murit după ce crengile care i-au fost băgate în anus i-au produs răni fatale.

Câteva zile mai târziu, un alt băiat a fost găsit mort la marginea municipiului Suceava, minorul avea o mână ruptă, semn că s-a luptat cu „pedofilul din Burdujeni”.

Pedofilul Mihai Olariu a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, murind  în 2003,la trei ani de la introducerea sa în penitenciar, răpus de cancer. 

Ucraineanul ce a executat familia unui valutist din Siret

Leonid Zaporojneț, un ucrainean din zona Cernăuți, a comis un dublu asasinat în Siret. Individul a intrat în casa unui valutist, i-a luat din apartament 13.000 de euro, 2.000 de dolari, 500 de lei, dar nu înainte de a-i împușca în cap, cu sânge rece, șotia și fiica sireteanului.

La început a fost lansată ipoteza conform căreia Carmen Hrițcu (39 ani) și fiica sa Raluca în vârstă de șase ani au fost omorâte din răzbunare, zvonindu-se că un criminal profesionist ar fost plătit cu 5.000 de euro pentru a le omorî pe cele două. Motivul a fost acela că soțul ei, Vasile Adrian Hrițcu, s-ar fi implicat în traficul cu țigări de contrabandă din zonă. Acesta a negat tot timpul că ar fi implicat în așa ceva.

Anchetatorii au dat de urma complicelui lui Leonid, un bărbat de 28 de ani, care a declarat că el a stat în scară blocului din Siret în timp ce Leonid Zaporojneț a comis crima.

Vasile Hriţcu a povestit atunci că nevasta sa l-a sunat pe telefonul mobil şi i-a transmis că doi ucraineni sunt la ei la uşă şi vor să schimbe valută, însă discuţia s-a interupt brusc, fără ca valutistul să bănuiască ceea ce urma să se întâmple. După ce a ieşit cu fiul său de la medic, ambii au început să o sune pe Camelia Hriţcu, însă aceasta nu răspundea. 

Cei doi s-au întors în grabă la Siret, iar când au pătruns pe casa scării blocului au observant că uşa apartamentului era întredeschisă. Pe holul locuinţei au dat de cadavrul Cameliei, care se afla lângă aspiratorul pornit. Aceasta era împuşcată în cap. În dormitorul apartamentului se afla şi trupul neînsufleţit la Ralucăi, care se pare că a fost omorâtă în timp ce se uita la desene animate. Vecinii nu au auzit zgomotele focurilor de armă trase de Zaporojneţ deoarece acesta a tras printr-o pernă şi în timp ce aspiratorul era în funcţiune.  

Leonid Zaporojneț și-a primit pedeapsa pentru toate faptele sale, închisoarea pe viață fiind prea puțin pentru acest om. 

sursa foto: observator.tv, adevarul.ro

 

Adauga comentariu