Transport ilegal de cherestea în valoare de peste 30.000 de lei confiscat de polițiștii suceveni

În perioada 5 – 10 aprilie 2021, polițiștii au intensificat activitățile de verificare în trafic a transporturilor de lemne și au fost exploatate informații obținute de la polițiștii din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice cu privire la activități neconforme din sfera prelucrării materialului lemnos.

Astfel, în orașul Frasin, a fost depistat în trafic ansamblul auto format din cap tractor și semiremorcă care transporta cherestea. Șoferul a prezentat pentru control avizul pentru cantitatea de 4,97 mc cherestea rășinoase. Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul de material lemnos transportat, autoutilitara transportând 18 paleți de cherestea rășinoase, aceasta a fost dusă la sediul Ocolului Silvic Frasin, unde specialiștii silvici au procedat la inventarierea lemnului rezultând un volum total de 53,66 mc cherestea rășinoase, cu 48,69 mc cherestea rășinoase în plus fată de volumul înscris în avizul de însotire.

În acest caz s-a aplicat o amendă în valoare de 6.000 de lei și s-a dispus confiscarea cantității de 48,69 mc cherestea rășinoase în valoare totală de 31.157,35 de lei.

Adauga comentariu