Transport ilegal de lemne depistat de polițiști pe raza comunei Moldovița

La data de 27 noiembrie 2020, polițiștii din Vama au oprit pentru control pe DJ 176, pe raza comunei  Moldovița un camion Mercedes Benz cu remorcă, care transporta lemn. Cu ocazia controlului făcut s-a stabilit faptul că vehiculul era condus de către Ilie Alexandru Porcilescu (23 de ani), domiciliat în comuna Pojorâta, acesta prezentând documentele personale, ale mașinii, dar și avizele de însoțire, eliberate la data de 27 noiembrie a.c..

Conform documentelor de transport, ansamblul transporta cantitatea de 20,68 mc lemn rotund specia molid și brad în camion, respectiv cantitatea de 30,88 mc lemn rotund specia molid  și brad în remorcă. Întrucât, cu ocazia controlului au existat suspiciuni cu privire la proveniența lemnului, respectiv intervalul orar foarte scurt între cele două puncte de încărcare, șoferul a fost dus la depozitul temporar Rașca din cadrul OS Moldovița pentru inventariere și luarea măsurilor legale.

S-a procedat la indisponibilizarea ansamblului respectiv și a cantității de lemn transportată, fiind predate în custodie pădurarului de canton din carul OS Moldovița.

În acest caz a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „falsul material în înscrisuri oficiale” și „uzul de fals” față de administratorul Constantin Antonesi (33 de ani).

Adauga comentariu