Transport ilegal de lemne depistat de polițiștii din Mălini

La data de 1 septembrie 2020, polițiștii din cadrul IPJ Suceava, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în timp ce acționau pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, pe raza satului Poiana Mărului, comuna Mălini, au oprit pentru control ansamblul rutier format din camion cu remorcă care circula din direcția Poiana Mărului și era condus de către Ivan Martin. Acesta a prezentat documentele personale, ale vehiculelor și  avizul de însoțire din data de 1 septembrie a.c. emis de către SC Stef Trans SRL în care era  înscrisă cantitatea de de 68,28 mc cherestea rășinoase.

Întrucât polițiștii au observat faptul că punctul de încărcare înscris în aviz era depozit SC Stef Trans SRL din localitatea Pâraie, iar punctul de descărcare „depozit SC Alvimar SRL, județul Argeș” prezența camionului pe raza Poiana Mărului, comuna Mălini, nu era justificată, fiind suspect că a încărcat lemn din altă locație decât cea înscrisă în avizul de însoțire.

În urma verificărilor făcute de oamenii legii s-a descoperit că ansamblul auto nu s-a deplasat din localitatea Pâraie în satul Poiana Mărului, în intervalul orar din care i s-a eliberat avizul și până în momentul în care a fost oprit de echipajul de poliție respectiv 12.55 – 13.53.

Reprezentanții ISCTR Suceava, în urma verificării tahografului, au constatat faptul că ansamblu auto a staționat în intervalul orar 12.00 – 13.30, acesta deplasându-se în intervalul 13.30 – 13.53, până a fost interceptat de agenții de poliție.

Având în vedere rezultatul verificărilor făcute, s-a stabilit faptul că lemnul a fost transportat fără proveniență legală, din alt loc decât cel înscris în avizul de însoțire.

Camionul a fost dus la Ocolul Silvic Mălini unde lemnul a fost inventariat de specialiștii silvici, rezultând un volum total de 59,48 mc.

SC STEF TRANS SRL, din localitatea Pâraie, a fost amendată cu 10.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 59,48 mc cherestea rășinoase în valoare de 42.766,12 de lei, care a fost predată în custodie O.S. Mălini.

Polițiștii au făcut un control și la depozitul SC STEF TRANS SRL, unde a fost găsită cantitatea de 4,77 mc cherestea rășinoase fără documente de proveniență legala. De asemenea s-a constatat că depozitul societății nu era împrejmuit conform prevederilor legale.

În urma celor constatate s-a dispus sancționarea SC STEF TRANS SRL cu două amenzi în valoare de 6.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 4,77 mc cherestea rășinoase în valoare de 3.429,63 de lei.

 

Adauga comentariu