Transport ilegal de lemne interceptat de polițiștii suceveni în urma unui apel la 112

Un transport ilegal de lemne a fost interceptat de polițiștii suceveni în urma unui apel la 112. Ieri, la ora 19.30, Poliția municipiului Rădăuți a fost anunțată prin 112 despre faptul că dinspre comuna Sucevița spre municipiul Rădăuți se efectuează  un transport de lemn, solicitând verificarea legalității încărcăturii existente pe mijlocul de transport.

O patrulă de poliție din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți a depistat în trafic pe DC 42D, pe raza comunei Iaslovăț, camionul Mercedes – Benz, care era încărcat cu bușteni.

La volanul vehiculului se afla Traian I. (24 de ani), din comuna Moldovița, care a prezentat un aviz de însoțire primar, valabil pentru pentru cantitatea de 11,21 mc din care 1,95 mc lemn rotund pentru construcții specia molid și 9,26 mc lemn foc specia molid, cu punct de descărcare în  comuna Iaslovăț, la domiciliul unui localnic.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la lemnul transportat, camionul a fost dus la Depozitul Atelier Împletituri –Marginea în vederea inventarierii materialului lemnos. Cu această ocazie, inginerul din cadrul Ocolului Silvic Marginea a inventariat lemnul constatând că în autoutilitară era cantitatea de 19,68 mc lemn din care 19,04 mc lemn rotund pentru cherestea specia molid și 0,64 mc lemn de foc specia molid, cu o valoare totală de 5609,12 de lei.

Având în vedere aceste aspecte, polițiștii au confiscat lemnul și l-au sancționat pe șofer cu 3.000 de lei.

 

Adauga comentariu