Transport ilegal de material lemnos depistat pe raza localității Bogdănești. Polițiștii nu au putut confisca camionul

Ieri, pe la ora 17.00, polițiștii fălticeneni au oprit un ansamblu auto format din camion și semiremorcă. Acesta transportă lemne pe DJ 155A, pe raza localității Bogdănești.

Șoferul camionului a prezentat două avize de însoțire. Polițiștii au verificat aplicația Sumal și au constatat că au fost emise două avize, unul pentru circa 19 metri cubi de buștean gater molid și 16,4 metri cubi de buștean gater brad, iar pentru semiremorcă un aviz pentru 6,7 metri cubi bușteni gater molid și 11 metri cubi bușteani gater brad.

Reprezentanți ai Ocolului Silvic Fălticeni au inventariat încărcătura și au stabilit faptul că în camion se aflau 4,6 metri cubi de buștean gater molid și 11,2 metri cubi buștean gater brad, iar în remorcă se aflau 5,3 metri cubi buștean gater molid și 25,9 metri cubi buștean gater brad.

Așadar, a rezultat faptul că ansamblul auto transporta, fără acte, un volum de 9,6 metri cubi buștean gater brad și lipseau 15,9 metri cubi buștean gater molid.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate trei amenzi în valoarea totală de 21.000 de lei. În plus, autoritățile au confiscat fizic 9,6 metri cubi de buștean gater brad (circa 5.610 lei) și valoarea cantității de 15,9 metri cubi de buștean gater molid (circa 9.300 lei). Lemnele au fost preluate de Ocoulul Silvic Fălticeni. 

Adauga comentariu