Traseistul Băișanu a fost exclus din ALDE după ce a visat la un post de ministru în Guvernul Dăncilă: „S-au vândut pentru un guvern care mai are câteva zile de trăit”

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, vineri, la Digi24, că membrii partidului care au acceptat funcții în Parlament și în Guvern cu susținerea PSD „s-au vândut” unui guvern care nu va mai supraviețui multă vreme. Tăriceanu a precizat că a avut o întâlnire cu conducerea PNL legată de moțiunea de cenzură.

„Acești foști colegi au ales o variantă dezamăgitoare și imorală, contribuind alături de PSD la încercarea de a destructura ALDE. Acțiunile îi acuză mai mult decât statutul. Cei patru au fost persoane care la Delegația Permanentă au votat pentru ieșirea de la guvernare și pentru denunțarea alianței cu PSD. Cei patru s-au vândut pentru un Guvern care mai are câteva zile de trăit”, a spus Tăriceanu referindu-se la Teodor Meleșcanu, ales marți președinte al Senatului cu voturile PSD, precum și la Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Băișanu, nominalizați pentru funcții de ministru de către premierul Dăncilă.

Cum toți cei patru excluși erau aveau funcții de conducere în organizațiile Dolj, Prahova și Suceava, în aceste filiale ALDE au fost desemnate conduceri interimare.

Astfel, filiala ALDE Suceava îl are ca șef interimar pe consilierul local Ovidiu Milici.

Liderul ALDE a dat de înțeles că partidul său este dispus să contribuie la căderea guvernului Vioricăi Dăncilă atât la votul de încredere pe care trebuie să-l ceară premierul pentru noua componență a Guvernului, cât și la o eventuală moțiune de cenzură.

Tăriceanu a precizat că a avut o întâlnire cu lideri ai PNL pe tema moțiunii de cenzură și că urmează să aibă întâlniri similare și cu celelalte partide din Parlament.

„Le-am transmis celor din PNL că vrem să știm ce soluții au pentru următorul guvern. Trebuie să vină cu o propunere convingătoare”, a mai spus Tăriceanu.

Conducerea ALDE a oficializat excluderea din partid a noului președinte al Senatului, Teodor Meleșcanu, și a celor trei membri care au acceptat să intre în guvernul Dăncilă, în pofida deciziei de retragere de la guvernare.

Biroul Politic Executiv al ALDE ”a luat act” de pierderea calității de membru a celor care au negociat și au acceptat funcțiile parlamentare și guvernamentale oferite de PSD: Teodor Meleșcanu, Grațiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu.

Sursa material: www.libertatea.ro

Adauga comentariu