Trei adolescenți au fost bătuți de doi rromi după ce au sărit în sprijinul unei prietene hărțuite de către cei doi agresori

La data de 1 decembrie 2019, pe la ora 01.40, la sediul Poliţiei oraşului Gura Humorului s-au prezentat Ambrozie C. (17 ani), din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, Armand I. (17 ani) și Robert L. (17 ani), ambii din oraşul Gura Humorului. Primul a depus plângere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tâlhărie”, iar ceilalţi doi au depus plângere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „lovirea sau alte violenţe”.

Cu ocazia cercetărilor făcute de polițiști a rezultat că, în cursul nopţii de 30 noiembrie spre 1 decembrie 2019, în jurul orei 23.45, Armand I.,  Robert L., Antonia B. şi Ambrozie C. se aflau în zona centrală a oraşului Gura Humorului și se îndreptau spre magazinul Făget. În apropierea acestui magazin au fost abordaţi de doi tineri necunoscuţi care erau însoţiţi de un minor de etnie rromă.

Aceştia au insistat să facă cunoștință cu Antonia B.. Grupul menţionat le-a solicitat celor doi tineri să o lase în pace pe prietena lor, moment în care cei doi indivizi au devenit agresivi şi i-au lovit pe Ambrozie C., Armand I. şi Robert L..

Agresiunea a avut loc în zona magazinului Făget, pe scările acestuia şi spre gardul bisericii catolice. Pe timpul agresiunii ce a avut loc asupra lui Ambrozie C., unul din cei doi agresori i-a furat din buzunar telefonul mobil în valoare de circa 200 lei.

După ce au fost bătuți, Ambrozie C., Armand I. şi Robert L. au mers la Spitalul orăşenesc Gura Humorului, unde le-au fost acordate îngrijiri medicale. Ulterior, s-au deplasat la sediul subunităţii de poliție, unde au depus fiecare plângere penală.

La sala de jocuri „Las Vegas” din localitate, polițiștii i-au găsit pe Aron Feştei (19 ani), Gabriel Capră (19 ani) şi pe minorul Alexandru C., în vârstă de 12 ani, toţi din Gura Humorului, care au fost duşi la sediul subunităţii de poliție pentru a da declarații. Asupra minorului a fost găsit telefonul mobil care i-a fost înmânat de către Gabriel Capră pentru a-l păstra.

Oamenii legii au stabilit că Aron Feştei şi Gabriel Capră i-au agresat pe Armand I. şi Robert L. pe care i-au lovit, iar în cazul lui Ambrozie C. a rezultat că sunt suspecţi pentru comiterea infracţiunii de „tâlhărie”.

Polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor doi agresori, urmând ca aceștia să fie prezentaţi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violențe și tâlhărie.

     

 

Adauga comentariu