Trei ani și patru luni de închisoare pentru un cioban ce l-a bătut pe un partener de pahar

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Nicolae Liteanu la trei ani și patru luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Decizia judecătorilor suceveni nu este definitivă.

La data de 21 iulie 2018, pe la ora 15.50, polițiștii din Ipotești au fost anunțați prin 112 de către Mihai D., din satul Stirbăț, comuna Udești, despre faptul că la stâna situată pe imașul satului Ştirbăț, proprietatea lui Dumitru D., Ioan Radu Goangă (44 de ani), din comuna Berești Tazlău, județul Bacău, l-a lovit cu un băț peste brațul stâng și peste față pe Nicolae Liteanu (57 de ani), din orașul Liteni.

Agenții au constatat faptul că în jurul orei 15.30, cei doi, care lucrează ca ciobani la stâna lui Dumitru D., pe fondul unui conflict spontan și al consumului excesiv de băuturi alcoolice, au avut o altercație care a degenerat, ocazie cu care Goangă l-a lovit cu un băț peste brațul stâng și în zona feței pe Nicolae Liteanu. Acesta din urmă l-a lovit în zona superioară a capului pe Goangă, băcăuanul fiind transportat la secția UPU a Spitalului Județean Suceava, pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale.

Polițiștii au luat legătura cu Spitalul Județean Suceava, stabilindu-se faptul că Ioan Radu Goangă este internat în sala de terapie intensivă în vederea stabilizării, fiind „policontuzionat prin agresiune”, diagnosticat cu „TCF plagă epicraniană, etilism acut”.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava sub aspectul săvârșirii „tentativei la infracțiunea de omor”.

Victima a fost examinată medicolegal, ocazie cu care s-a constatat preliminar că „prezintă traumatism epicranian. Leziunile s-au putut produce prin lovire cu un corp dur și pot necesita un număr de 11 – 13 zile de  îngrijiri medicale dacă nu survin complicații. Viața victimei nu a fost pusă în primejdie”.

În urma probelor administrate la dosar a fost dispusă prin ordonanță continuarea urmării penale față de suspectul Nicolae Liteanu, pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă la infracțiunea de omor”. Inculpatul a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Suceava. Ulterior, el a fost prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Adauga comentariu