Trei cerșetoare care furau din locuințele bătrânilor binevoitori au ajuns în arestul IPJ Suceava. Una dintre ele a ascuns banii furați în lenjeria intimă

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au reușit documentarea activității infracționale a trei femei care, profitând de vârsta înaintată a victimelor pătrundeau în locuințele acestora sub diferite pretexte și sustrăgeau sume de bani. Polițiștii au dispus reținerea celor trei femei, aceastea fiind introduse în arestul IPJ Suceava.

„Polițiștii recomandă încă o data cetățenilor și în special vârstnicilor să manifeste prudență în relaționarea cu persoane necunoscute, mai ales în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale. Sub diferite pretexte, infractorii încearcă deseori să inițieze discuții, să pătrundă în curți sau locuințe și ulterior să sustragă sume de bani sau bunuri de valoare”, a transmis IPJ Suceava.

Ieri, 9 aprilie 2022, pe la ora 14.40, printr-un apel 112 un bătrân de 83 de ani, din municipiul Rădăuți a anunțat faptul că persoane străine i-au furat niște bani din casă.

Înainte de a apela la 112, bătrânul a primit în locuința sa trei femei, care au cerșit mâncare și apă. Cele din urmă au profitat de neatenția bătrânului, furându-i dintr-o borsetă suma de 4.000 de lei. Borseta se afla în dormitorul locuinței.

În urma apelului 112, mai mulți polițiști au început să verifice zona comiterii faptei. Astfel, au fost identificate cele trei femei, respectiv Marinela Bogdan (33 de ani), Ramona Pleșca (31 de ani) și Ancuța Pleșca, toate din comuna Dornești.

În urma controlului corporal, în lenjeria intimă a Ramonei Pleșca a fost identificată suma de 1.347 lei, iar în bagajul Marinelei Bogdan a fost găsită suma de 2.669 lei, într-o sacoșă. Banii se aflau sub mai multe alimente și obiecte vestimentare uzate.  

Sumele de bani menționate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt. 

Oamenii legii le-au asociat pe aceste individe cu încă cinci fapte de furt calificat cu același mod de operare. Aceste fapte au fost înregistrate în perioada 2020 - 2022, victimele fiind tot persoane vârstnice.

Cele trei femei au fost reținute pentru 24 de ore, fiind introduse în arestul IPJ Suceava.

„Poliţiştii reamintesc faptul că, un mod de operare distinct  îl reprezintă vânzarea unor diferite obiecte de uz casnic direct la domiciliu sau oferta de a efectua anumite lucrări gospodăreşti. De asemenea, unele persoane invocă motive financiare sau medicale și apelează la mila proprietarilor de locuințe. Toate acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa victimei, iar în momente de neatenţie sunt sustrase bunuri şi valori  din casă.

De aceea recomandăm cetăţenilor să nu inițeze discuții cu astfel de persoane și să nu  le permită accesul în locuință.  

Totodată,  recomandăm  să  închideți  ușile  și să le asigurați cu sisteme de închidere chiar și atunci când sunteți la domiciliu. 

De asemenea, nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane.

În cazul în care aveţi suspiciuni apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie”, a transmis IPJ Suceava.

Adauga comentariu