Trei indivizi, care l-au bătut pe un tânăr la o discotecă din zona Pătrăuți, au fost condamnați la amenzi penale în valoare totală de 7.500 de lei

Judecătoria Suceava i-a condamnat pe Vasile Sebastian Bocancea, Florin Adrian Boghian și Petrică Gabor la câte o amendă penală de 7.500 de lei (250 de zile amendă - 30 lei/zi) pentru săvârșirea infracțiunii de „lovirea sau alte violențe” 

Cei trei sunt obligați să îi plătească părții civile suma de 7.500 de lei, cu titlu de daune morale. Fiecare trebuie să îi plătească părții civile câte 2.500 de lei.

Inculpaților li se atrage atenția că în cazul în care nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

Față de această decizie din data de 12 mai 2022, se putea face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 8 iulie 2018, victima se afla la o discotecă de pe raza localității Pătrăuți. În jurul orei 01.00, aceasta s-a îndreptat spre ieșirea din local, cu intenția de a merge acasă. La ușă, bărbatul în cauză s-a intersectat cu un individ în vârstă de 19 ani (la acea vreme) care s-a împins în el.

Atunci, între victimă și tânărul pus pe scandal s-a iscat un conflict verbal. Iubita scandalagiului a încercat în repetate rânduri să aplaneze situația, trăgându-l pe acesta înapoi în discotecă, dar nu a reușit.

În acest timp, la fața locului a ajuns un alt individ în vârstă  de 30 de ani (la acea vreme), care i-a dat victimei o palmă peste față. Cel din urmă a ripostat și i-a aplicat agresorului mai mulți pumni în față.

Astfel, situația a degenerat, iar pe victimă au năpustit tânărul de 19 ani, bărbatul de 30 de ani și încă un prieten de-al lor în vârstă de 20 de ani (la acea vreme). Cei trei au lovit-o pe victimă de mai multe ori cu pumnii în zona feței.

Ca urmare a rafalei de lovituri la nivelul feței, victima a căzut la nivelul solului, iar cei trei agresori au continuat să o lovească cu picioarele la nivelul toracelui.

Un martor a reușit să oprească ploaia de lovituri și a ajutat-o pe victimă să se ducă acasă. Deoarece aceasta acuza dureri de cap, pe la ora 03.00 s-a deplasat la UPU Suceava.

Conform certificatului medico-legal, victima a prezentat traumatism cranio-cerebral acut nivel I, plagă contuză, hematom, echimoze, tumefacție echimotică. Pentru vindecare a necesitat un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale. Viața acesteia nu a fost pusă în pericol.

Agresorii au susținut că au fost provocați de către victimă. Aceștia au încercat să se împace cu victima, dar li s-ar fi solicitat o sumă prea mare de bani.

Adauga comentariu