Trei paturi libere sunt la Secția ATI Covid

Astăzi, 19 decembrie 2020, la ora 09.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de    12.837 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 24 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 49 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 511 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 175 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 72 de pacienți sunt în zona tampon și 264 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 175 de pacienți diagnosticați Covid-19:

- nouă prezintă forme ușoare;

- 93 prezintă forme medii ale bolii;

- 56 prezintă forme severe;

- 17 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia nouă pacienți sunt ventilați neinvaziv și trei ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 345 de paturi libere, din care 79 pentru pacienți Covid-19, 182 în sectorul non-Covid și 114 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile trei paturi pentru pacienți Covid, sunt 23 de ventilatoare libere, din care opt pentru pacienții Covid-19, și 15  pentru pacienții non-Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 75 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (cinci cu forme ușoare, 43 prezentând forme medii, 25 forme grave și doi pacienți în formă critică) și cinci persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 15 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt internați doi pacienți.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 30 de pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 24 prezintă forme medii și șase forme grave, cinci persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de cinci locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 15 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (13 prezentând forme medii și două cu forme grave) și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 12 locuri în sectorul Covid.         

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 20 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (10 cu forme ușoare și 10 prezentând forme medii) și patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 24 de locuri în sectorul Covid.       

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret este internati 10 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (opt cu forme ușoare și două persoane cu forme medii) și două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 15 locuri în sectorul Covid.    

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 325, iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 88.

La nivelul județului sunt disponibile 150 de locuri libere Covid și 128 de locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 98.394, în ultimele 24 de ore fiind testate 626 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 1.009 persoane, din care 111 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 680 de persoane, din care 83 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.        

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 14 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 16 au câte un caz în evoluție, 37 au sub cinci cazuri în evoluție, 28 au sub zece cazuri în evoluție iar 19 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1.157 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 18 decembrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1.192 de persoane. De asemenea, au fost verificate 53 de societăți comerciale și au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

În contextul epidemiologic actual, rezolvarea sta în fiecare dintre noi, prin respectarea măsurilor de prevenție:

  • PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!
  • Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens.
  • Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.
  • Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane.
  • Asigurați-vă, după folosirea transportului în comun, că v-ați igienizat mâinile înainte de a vă atinge fața, nasul sau gura.
  • Folosiți, pe cât posibil, rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. În cazul în care programul vă permite, folosiți intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane.
  • încercați tot timpul să păstrați distanța fizică față de alte persoane din magazin sau din piață, evitați aglomerațiile de la raft sau cozile din piețe și reveniți atunci când este mai liber sau optați pentru un interval orar cu risc scăzut de aglomerație.

Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.

Totodată vă reamintim că  Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni:

  1. Informaţii Simptome
  2. Informaţii Contact Direct
  3. Informaţii Izolare

Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103. 

Adauga comentariu