Trei puștani au furat 9.000 de lei și patru pachete de țigări dintr-un magazin din Dărmănești. Hoții și-au cumpărat două scutere din banii furați

La data de 18 martie 2021, la ora 13.30, Secția 5 de Poliție Rurală Dărmănești a fost anunțată prin 112 de către Maria B., din comuna Dărmănești, despre faptul că hoții i-au furat din magazinul alimentar ce îl are suma de 9.000 de lei și patru pachete cu țigări.

În urma cercetărilor făcute de polițiști s-a stabilit faptul că Maria B. locuiește în comuna Dărmănești, acolo unde deține și un magazin alimentar.

În după – amiaza zilei de 18 martie a.c., în jurul orei 13.15, Maria B. a auzit larmă afară, a ieșit și a închis magazinul alimentar care se află în aceeași curte cu casa de locuit, închizând ușa cu cheia pe care a lăsat-o în butucul ușii și a plecat timp de 10 minute în bucătăria locuinței pentru a pune lemne pe foc. În momentul în care s-a întors la magazin a observat faptul că geamul lateral dreapta este deschis, iar ușa magazinului era închisă, lipsind cheia. Văzând acestea, a anunțat Poliția.

Cu ocazia cercetărilor efectuate la fața locului s-a constatat că autorii furtului au pătruns în magazin prin folosirea cheii care se afla în butucul ușii, iar din spatele tejghelei au furat dintr-o pungă patru pachete cu țigări, iar dintr-un sertar suma de 9.000 de lei, după care au ieșit prin escaladarea geamului lateral dreapta.

Din investigațiile făcute de polițiști s-a stabilit că Andrei B. (12 ani), ajutat de către doi prieteni, respectiv frații Adrian C. (12 ani) și Alexandru C. (13 ani), au furat banii din interiorul magazinului. În urma audierilor s-a stabilit faptul că frații C. au creat o diversiune pentru a o scoate pe proprietara magazinului din incinta localului, iar în acest timp Andrei B. a pătruns în interiorul magazinului de unde a furat banii și țigările.

În urma investigațiilor s-a stabilit faptul că o parte din suma de bani furată a fost folosită pentru achiziționarea a două scutere, în valoare de 4.400 de lei, bani care au fost predați ulterior organelor de poliție de către persoana care le-a vândut. De asemenea, tatăl minorilor Adrian C. și Alexandru C. a predat organelor de poliție suma de 1.969 de lei, bani pe care acesta la rândul său i-a recuperat de la autori. În total a fost recuperată suma de 6.319 de lei.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „furt calificat”, prejudiciul fiind de 9.000 de lei.

Adauga comentariu