Tudor Cîrje: Nu recunosc omorul. Tribunalul Cluj a început judecarea procesului pentru moartea tinerei din Suceava, Gabriela Rîpan

Tribunalul Cluj a preluat dosarul de ucidere din culpă, în cazul accidentului în care tânăra din Suceava, Gabriela Rîpan, și-a pierdut viața. Procesul a fost preluat de instanța superioară, după ce la Judecătoria Cluj-Napoca s-a schimbat încadrarea juridică a inculpatului Tudor Cîrje din ucidere din culpă în omor. 

La termenul de joi, 23 iulie, judecătorul Ramona Mornăilă l-a întrebat pe inculpatul Tudor Cârje dacă dorește să meargă pe procedura simplificată și să recunoască fapta imputată, omorul. Tânărul s-a prezentat în sala de judecată și a precizat că nu recunoaște crima, deși în faza de urmărire penală a încercat să obțină un acord de recunoaștere pentru ucidere din culpă, demers la care procurorul de caz nu a dat curs. 

„La data de 21.01.2019, ora 2.59, inculpatul Cîrje Tudor Ștefan de 19 ani a condus autovehicului marca Mercedes Bezn CLS 500 4Matic cu nr… pe DN1/E60 la km 490+630 m, a efectuat maneva de depășire neregulamentară a unui autoturism, încălcând marcajul longitudinal simplu continuu ce separă sensurile, a pierdut controlul asupra autovehiculului, a părăsit partea carosabilă în direcția de deplasare și a intrat în impact cu un stâlp metalic al unui panou de informare situat pe spațiul verde, după care s-a oprit în șanțul de colectare a apelor pluviale aferent sensului de mers descendent, orientat cu fața către mun Cluj-Napoca. În urma impactului, a rezultat decesul victimei Rîpan Gabriela, pasager pe locul din dreapta, iar inculpatul (conducătorul autor) a fost proiectat în afara autoturismului, rezultând rănirea gravă a sa”, se arată în rechizitoriu.

Procurorul consideră că ”inculpatul a săvârșit fapta din culpă cu prevedere, el putând prevedea posibilitatea producerii unui accident rutier, dar a socotit fără temei că acest lucru nu se va întâmpla. Acest lucru reiese din faptul că inculpatul depășise viteza maximă de circulație (…) din faptul că avea viteza mare pe un drum înghețat, precum și din faptul că s-a angajat în mod neregulamentar într-o depășire”.

Tatăl victimei, afaceristul Ion Vasile Rîpan, s-a constituit parte civilă împotriva asiguratorului, cerând 500.000 de euro în instanță. Același lucru l-au făcut mama și fratele fetei. Bunica Gabrielei cere 200.000 de euro.

La următorul termen este citat singurul martor ocular, un șofer care a fost depășit de Cîrje cu doar câteva momente înainte de accident. 

Adauga comentariu