„Turmentatul” Codin și-a bătut joc de Prefectura Suceava fiind pensionar și șef al Corpului de control în același timp. Prefectul Moldovan a aflat ieri că individul a ieșit la pensie de anul trecut

Nesimțirea fostului șef al Corpului de control de la Prefectura Suceava nu are limite. În Monitorul de Suceava se arată că Gheorghe Cotin s-a pensionat anticipat încă din septembrie 2020. Pe lângă faptul că individul, fiind angajat la Prefectura Suceava (singurul angajat de la Corpul de control), s-a angajat pe ascuns ca administrator public la Primăria Șcheia se pare că s-a și pensionat fără a informa Prefectura.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că abia luni, 22 februarie 2021, a aflat că Gheorghe Cotin s-a pensionat anticipat anul trecut. Prefectul a spus că astăzi (n.r. - 23 februarie 2021) va transmite o adresă Casei de Pensii Suceava pentru verificări și explicații. Potrivit lui Alexandru Moldovan, Casa de Pensii Suceava era obligată să anunțe angajatorul lui Gheorghe Cotin, respectiv Instituția Prefectului, despre pensionarea unui angajat, însă asta nu s-a întâmplat.

„Nu a anunțat nimeni Prefectura despre pensionare. Eu am aflat abia ieri (n.r. luni) că domnul Cotin s-ar fi pensionat anul trecut”, a declarat prefectul Moldovan pentru sursa menționată.

Cotin se pare că ar fi beneficiarul unei pensii de circa 3.800 de lei și a unui salariu brut de 9.386 de lei (de la Primăria Șcheia).


Prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan, l-a concediat pe șeful Corpului de control, Gheorghe Cotin, care, din data de 18 februarie 2021, a fost angajat în funcția de administrator public la Primăria Șcheia.

Aroganțele lui Cotin din lunile februarie 

Gheorghe Cotin, care va împlini 65 de ani în luna aprilie, este singurul angajat al Corpului de control al Prefecturii Suceava de 17 ani.

Se pare că „veteranul” și-a făcut un obicei din a se face remarcat în lunile februarie. În urmă cu un an de zile, tot în luna februarie, Cotin conducea în zig-zag un autoturism al Prefecturii după ce a consumat băuturi alcoolice din belșug. Atunci, un echipaj de poliție l-a oprit în trafic, dar individul a refuzat să sufle în aparatul etilotest. Acestuia i s-au recoltat două probe de sânge. Prima probă a indicat alcoolemia de 1,64, iar cea de-a două alcoolemia de 1,54 la mie. În aceste condiții, Cotin, care susținea că era amețit din cauza unei boli, s-a ales cu dosar penal pentru că se îmbătase și se urcase la volan cu nesimțire în timpul programului de muncă.

În luna februarie a anului 2021, Cotin și-a luat concediu de la Prefectură și s-a angajat ca administrator public la Primăria Șcheia. Angajarea s-a făcut prin dispoziție de primar, deoarece legea permite acest lucru. Cu alte cuvinte, Cotin s-a angajat fără a da vreun concurs.

Așa a reușit Cotin să fenteze sistemul și să fie angajat și la Prefectura Suceava și la Primăria Șcheia în timp ce este pensionar. Bucuria acestuia nu a durat mult, iar Alexandru Moldovan a aflat despre aroganța șefului de la Corpul de control al Prefecturii și l-a dat afară.

Dacă manevra lui Cotin nu ar fi ajuns în presă și totodată la urechile prefectului, individul s-ar fi bucurat o vreme de două salarii și o pensie.

 

 

 

Adauga comentariu