Ucraineanul, care l-a lăsat pe un moldovean fără 15.000 de euro după ce l-a tâlhărit în apropierea sediului ISU Suceava, a scăpat de pușcărie

Curtea de Apel Suceava a admis apelurile formulate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava și de către inculpatul Ion Acsinciuc împotriva sentinței prin care individul a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de „complicitate la tâlhărie” și la plata sumei de 1.000 de euro părții civile, reprezentând prejudiciul material nerecuperat.

Magistrații Curții de Apel Suceava l-au condamnat pe inculpat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, stabilindu-se un termen de supraveghere de patru ani. Pe parcursul termenului de supraveghere individul va presta 100 zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Suceava sau în cadrul DGASPC Suceava.

Decizia este definitivă.

 

Vă amintim faptul că, la data de 11 iulie 2019, Ion Acsinciuc (45 de ani - la acea dată), fost ucrainean, actual posesor de cetățenie română, cu domiciliu în județul Suceava, dar care locuiește în județul Botoșani, l-a tâlhărit pe E.A. (42 de ani - la acea dată), născut în Republica Moldova, actual posesor de cetățenie română. Victima locuia în localitatea Sovata, județul Mureș.

Cei doi se cunoșteau din trecut, dar au rupt legătura o perioadă pentru că unul dintre ei avea o datorie monetară față de celălalt. Cu trecerea timpului, cei doi au reluat legătura, iar Ion Acsinciuc i-a spus lui E.A. că are o mașină de vânzare. E.A. dorind să vadă despre ce mașină este vorba, a fost de acord cu ideea lui Acsinciuc de a se întâlni pe raza municipiului Suceava, pentru a se uita la respectivul autoturism. Ion Acsinciuc i-ar fi spus persoanei vătămate că mașina este parcată în curtea unei societăți din apropierea Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Suceava și nu poate circula pentru că are numerele roșii expirate.

E.A. a venit în Suceava și s-a întâlnit cu Ion Acsinciuc în apropierea restaurantului McDonald's din centrul orașului, iar de acolo au mers împreună spre locul unde ar fi trebuit să fie mașina de vânzare. Ajunși la destinație, Ion Acsinciuc și încă un individ l-au lovit cu pumnii în față pe E.A. și i-au furat victimei suma de 15.000 euro.

După petrecerea evenimentului, E.A. s-a deplasat la Spitalul Județean Suceava pentru a primi îngrijiri medicale. Cadrele medicale de la unitatea spitalicească au anunțat Poliția i-ar victima a fost întrebată despre cum s-a pricopsit cu respectivele răni.

La scurt timp, polițiștii suceveni l-au identificat pe agresorul Acsinciuc, care avea asupra sa suma de bani menționată.

În momentul în care polițiștii și procurorul de caz i-au audiat pe E.A. și Ion Acsinciuc despre cele petrecute, aceștia au dat-o la-ntors.  Atât victima, cât și agresorul, au refuzat să spună de la ce este datoria care i-a supărat în trecut. Se suspectează faptul că datoria ar fi provenit în urma unor pachete de țigări de contrabandă neremunerate.

Agresorul ar fi spus autorităților faptul că în momentul în care se uitau la mașina, acesta a văzut că E.A. avea asupra sa mai mulți bani și s-a gândit să și-i însușească.

Cercetările sunt continuate de polițiștii suceveni pentru a se stabili circumstanțele exacte în care s-a produs tâlhăria.

Adauga comentariu