Ultimul sucevean aflat pe lista Most Wanted a celor mai căutați infractori români a fost prins la Constanța

La data de 23 aprilie 2019, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța l-au depistat pe Ioan Vizitiu (37 de ani), din orașul Liteni, pe numele căruia Tribunalul Suceava a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

Individul a fost escortat și predat polițiștilor din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Suceava.

Suceveanul se afla pe lista Most Wanted a celor mai căutaţi infractori români. De altfel, Ioan Vizitiu era singurul sucevean de pe această listă.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Gheorghe Vizitiu şi Ioan Vizitiu pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Suceava au admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi au dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Gheorghe Vizitiu pentru 30 de zile.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Anchetatorii au stabilit faptul că în seara de 27 august 2017, într-un loc public, situat pe raza satului Rotunda, oraş Liteni, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, inculpaţii Ioan şi Gheorghe Vizitiu au exercitat acte de violenţă de intensitate ridicată, cu corpuri şi mijloace contondente dure, în zone vitale, asupra persoanei vătăma­te V.M., soţia vărului lor, cu intenţia de a-i suprima viaţa.

Victima a fost transportată la o unitate medicală, a fost internată şi supusă unor intervenţii chirurgicale în vederea salvării vieţii. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

Între timp, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Gheorghe Vizitiu la opt ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor calificat. În același dosar a mai fost condamnat și Ioan Vizitiu la 12 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la omor calificat și lovirea sau alte violențe. Decizia magistraților suceveni nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Adauga comentariu