Un afacerist de apartament profită de pandemie și vinde măști de protecție, la un preț aproape dublu față de Emag, pe site-ul său cu unelte și scule

Un afacerist de apartament, din municipiul Suceava, care comercializează prin intermediul site-ului xtrashop.ro mese pentru sudură, scule și unelte pentru grădinărit, tâmplărie și alte produse de genul, s-a gândit să facă niște bani în timpul pandemiei de coronavirus vânzând pe același site măști de protecție la un preț mai mare decât măștile chirurghicale de pe emag.ro.

Printre scule și unelte, suceveanul a aranjat pe raftul virtual și niște măști de protecție care sunt mai scumpe decât cele medicinale.

XtraShop.ro vinde setul de 50 de măști de unică folosință la prețul de 166,50 de lei, spunând că este redus de la 300,00 de lei (3,33 de lei/ bucata), iar setul de 10.000 de măști de unică folosință la prețul de 28.600,00 de lei, spunând că este redus de la 60.000,00 de lei (2,86 de lei/ bucata).

Măștile sunt descrise în felul următor:

„-Confectionata din material netesut (polipropilena – acelasi material din care sunt confectionate mastile chirurgicale) cu densitatea de 40g/mp, in 2 straturi.

-Prevazuta cu elastic pentru fixarea pe ureche.

-Mastile sunt igienizate prin calcare cu aburi.

-2 pliuri.

-Culoare: alb.”

Deși în descriere este menționat faptul că măștile acestea ar fi la fel ca și cele chirurgicale, prețul de pe site-ul afaceristului de apartament este mai mare decât cel de pe Emag.

În timp ce emag.ro vinde un set de măști chirurgicale cu 89,99 de lei (1,7 lei), xtrashop.ro vinde setul cu 50 de măști cu 166,50 de lei (3,33 lei/bucata).

Afaceristul de la III. Patron a două firme cu sediul într-un bloc de pe Oituz

Conform portalului listafirme.ro, Lucian Ioan Baltaru este administratorul a două societăți comerciale, respectiv AXXA JUST SRL și XTRA TIME SRL, ambele au sediul în zona Oituz, pe strada Prof. Leca Morariu, la etajul III al unui bloc.

SC XTRA TIME SRL

Administratorul acestei firme este Lucian Ioan Baltaru, iar la asociați este trecut atât el cât și Diana Irina Baltaru.

Societatea a fost înființată la data de 30 mai 2018 și are ca obiect de activitatea „activitati de consultanta pentru afaceri si management”.

În anul 2018, XTRA TIME SRL avea cifra de afaceri de 427 de lei, profitul net de 68 de lei și niciun angajat.

SC AXXA JUST SRL

Administratorul acestei firme este Lucian Ioan Baltaru, iar la asociați este trecut doar el.

Firma a fost înființată la data de 7 aprilie 2015 și are ca obiectiv de activitate „restaurante”.

În anul 2015, firma avea cifra de afaceri de 42.829 de lei, profitul net de -1.197 de lei și patru angajați. Pe urmă, în 2016 cifra de afaceri a fost de 42.572 de lei, iar profitul net de 785 de lei, având doi angajați.

În anul 2017 și 2018, cifra de afaceri a fost egală cu profitul net, respectiv 0, iar numărul angajaților de asemnea a fost 0.

Afaceristul de apartament și licitațiile de pe SEAP

Din luna februarie și până în prezent, afaceristul și-a încercat norocul făcând mai multe oferte câtorva instituții de stat din țară. Începutul a fost unul destul de prost, având în vedere faptul că a vândut doar trei lopeți către U.M. 02520 București (Secția Parchetelor Militare), în valorea totală de 240 de lei, fără TVA.

Lista „scuzelor” după ce a încurcat socotelile contractanților

Până la data de 2 aprilie 2020, SC XTRA TIME a încurcat socotelile mai multor instituții, după ce s-a înscris în licitații iar ulterior a anunțat că din diferite motive nu va putea să ducă licitația până la capăt.

În perioada 23 martie 2020 – 1 aprilie 2020, toate ofertele sale au fost ori „refuzate” (treisprezece) ori „neacceptate la termen” (șapte).

Pe SEAP au fost postate motivele pentru care au fost respinse ofertele firmei XTRA TIME SRL:

- „stoc indisponibil comunicat de operator economic telefonic” (o singură dată a fost folosită scuza aceasta);

- „cu parere de rau trebuie sa va anuntam ca producatorul acestui gel a decis sa nu il mai distribuie catre alti distribuitori. Cele cateva sute de litri din stocul nostru au fost distribuite in ordinea confirmarii comenzilor” (de șase ori a fost folosită scuza aceasta);

- „actualizare descriere” (de patru ori a fost folosită scuza aceasta);

- „va rugam sa va asumati un termen de plata de maxim 2 zile de la livrare” ( o singură dată a fost folosită scuza aceasta);

- „va rugam sa va asumati un termen de plata de maxim 2 zile de la livrare. In aceasta perioada nu putem sustine termene de plata mai mari” (o singură dată a fost folosită scuza aceasta).

Site-ul cu scule și unelte a vândut dispensere pentru săpun lichid/dezinfectant

La data de 2 aprilie 2020, Primăria orașului Milișăuți a acceptat oferta afaceristului de apartament privind achiziția a 200 de măști de protecție, pe care unitatea administrativă a plătit 698 lei, fără TVA. Cele 200 de măști de protecție au fost achiziționate prin intermediul a două licitații acceptate de Primăria condusă de Mircea Laurus. Prima licitație o puteți vedea dând click AICI, a două licitație o puteți vedea dând click AICI.

Data de 2 aprilie 2020 și cea de 3 aprilie 2020 s-au arătat a fi cu noroc pentru Lucian Ioan Baltaru căruia i s-au mai acceptat patru oferte. Prin intermediul celor patru licitații, XTRA TIME a vândut în total 94 de dispensere pentru săpun lichid/dezinfectant în valoare totală de 3.499 de lei, fără TVA.

Primăria orașului Cehu Silvaniei, județul Sălaj, a cumpărat 50 de dispensere pentru săpun lichid/dezinfectant (1.000 ml), în valoare totală de 1.996 lei, fără TVA (39,92 lei/bucata).

Prin intermediul altei licitații Primăria orașului Cehu Silvaniei a mai cumpărat încă 20 de dispensere pentru săpun lichid/ dezinfectant (500 ml) , în valoare totală de 675 de lei, fără TVA (33,75 de lei/bucata).

Centrul Educativ Buzias, din județul Timiș, a cumpărat șase dispensere pentru săpun lichid/dezinfectant (500 ml), în valoare totală de 220,50 de lei, fără TVA (36,75 de lei/ bucata).

Primăria orașului Slanic Moldova, din județul Bacău, a cumpărat 18 dispensere pentru săpun lichid/ dezinfectant (500 ml), în valoare totală de 607,50 de lei, fără TVA (33,75 de lei/bucata).

Reporterii cotidianului Ziar de Suceava au luat legătura cu afaceristul Lucian Ioan Baltaru, dar acesta nu a dorit să răspundă concret la întrebările privind ceea ce l-a determinat să vândă măști de protecție la preț aproape dublu față de Emag. În schimb, acesta a amenințat reporterii spunându-le că va face plângere la Poliție dacă va vedea ceva denigrator la adresa firmei sale sau la adresa lui, în articolul cotidianului.

Informațiile au fost preluate de pe listafirme.ro, SEAP, emag.ro și xtrashop.ro.

sursa foto: Facebook/ Lucian Baltaru, www.xtrashop.ro

 

Comentarii

Razvan

07.05.2020 16:44

Mamaa, dar ce s-a imbogatit omul din contracte cu statul.

Adauga comentariu