Un agent de vânzări de la Ecuator, care a provocat o pagubă de peste 15.000 de lei pentru că și-a însușit diferite sume de bani din încasările firmei, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Remus Niga la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată. Termenul de supraveghere stabilit este de trei ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va trebui să presteze o activitate neremunerată în cadrul Primăriei municipiului Suceava sau a Primăriei comunei Frumosu pentru 80 de zile.

Inculpatul trebuie să îi plătească părții civile suma de 15.665,25 de lei, daune materiale.

Decizia nu este definitivă. Față de această decizie se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


În perioada martie - decembrie 2015, Remus Niga, în calitate de angajat al Ecuator Holding SRL, în funcția de agent vânzări, cu atribuții de casier-gestionar, a încasat de la 11 clienți ai societății angajatoare contravaloarea unor facturi fără a emite chitanțe fiscale, iar sumele obținute și le-a însușit în interes personal.

Prin acțiunile sale, Remus Niga a produs societății un prejudiciu în valoare de 15.988,01 lei.

Inculpatul a fost citat de două ori în anul 2018 pentru a fi audiat, dar acesta nu s-a prezentat la data și ora stabilită, deoarece se afla în Olanda.

La finalul lunii martie 2018, s-a luat legătura cu inculpatul, telefonic. Acesta le-a spus organelor de cercetare că nu poate da curs solicitării deoarece este în Olanda.

Inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale.

Adauga comentariu